Praegused noored võiksid suvetuuride, grillipidude ja retrofestide asemel saada võimaluse nautida siinsamas Eestis mõnusa atmosfääriga festivalil maailmanimesid.Foto: Andres Varustin
Seisukoht
13. juuni 2019, 17:54

Unistus rokifestivalist

Esmaspäevane uudis mullu esimest korda toimunud muusikafestivali Sweet Spot ärajäämisest on mitmes mõttes märgiline.

Just sellel Tallinna südames Kultuurikatlas toimunud festivalil oli eeldusi kujuneda väga tugevaks ja miks mitte lausa maailmanimesid esinema meelitavaks ürituseks. Teisalt on pärast Sweet Spoti läbikukkumist raske tulevastel soovijatel uuesti mõnd suurfestivali Eestisse planeerida.

Jah, ega saa öelda, et maailmanimed Eestisse ei tule või et siinne skeene on igav. Maailmanimesid on sel suvel ju käinud palju, viimati esines kolmapäeval Sting ja juulis annab Tartus Raadil kontserdi Metallica. Muidugi on lahedad nii Intsikurmu festival Põlvas kui ka Hard Rock Laager Vana-Vigalas. Sinna juurde arvukalt folgifestivale ... aga pärast Rabarocki lõpetamist on Eestis puudu üks korralik rokifestival.

Just Järvakandis toimunud Rabarock oli justkui legendaarse Rock Summeri taassünd. Kauaks seda õnne siiski ei olnud. Võib ka vastu vaielda, et maailm on kõigile valla ja Eestist vaid kiviviske kauguselgi toimub lätlaste Positivus. Teisalt tekib muusikafännidel ometi õigustatud küsimus: miks ei ole meil oma suurt rokifestivali?

Nii nagu nüüdsed keskealised meenutavad heldimusega noorusaja lahutamatuks osaks olnud Rock Summerit, võiksid praegused noored suvetuuride, grillipidude ja retrofestide asemel saada võimaluse nautida siinsamas Eestis mõnusa atmosfääriga festivalil maailmanimesid.