Alice in Chains Saku SuurhallisFoto: Martin Ahven
Inimesed
13. juuni 2019, 21:43

GALERII | Alice in Chains tegi Saku Suurhallis rokisõpradele mürglit

Neljapäeva õhtul esines läbi aegade üks tuntumaid Ameerika rokkbände Alice in Chains Tallinnas. Esialgselt pidi kontsert toimuma Rock Cafes, kuid suure nõudluse tõttu viidi see Saku Suurhalli blackbox'i üle. Erikülalisena astus üles Eesti raskemuusika bänd Nevesis.

Alice in Chains alustas oma tähelennuga 1987. aastal Seattle's. Bändi peetakse osa "suurest nelikust", mis andis 90ndatel kaasaegsele rokkmuusikale uue kõla ning hingamise. Rokkmuusika "suurde nelikusse" kuuluvad veel Nirvana, Pearl Jam ja Soundgarden.

Alice in Chains on oma karjääri jooksul kogunud mitmeid Grammy nominatsioone, müünud üle 20 miljoni albumi ja saanud endale tugeva ning lojaalse fännibaasi.

Bändi debüütalbum "Facelift" ilmus 1990. aasta suvel. Ansambel andis esimese viie tegutsemise aasta jooksul välja kolm täispikka stuudioalbumit.

Pärast pikka pausi otsustasid rokkarid 2006. aastal hakata jälle muusikat tegema. Bändi ühe juhtvokaali surma tõttu liitus nendega uus solist nimega William Duvall. Neli aastat hiljem tegid rokkarid uue albumi "Black Gives Way to Blue", mida on müüdud üle miljoni eksemplari. Fännide rõõmuks otsustas bänd eelmisel aastal uue albumi välja anda, mis kannab nime "Rainier Fog" ning mille raames otsustati ka teha Euroopa turnee.

Bändi solist Jerry Cantrell on uhke uue albumi üle ning on öelnud: "Oleme väga elevil, et näha, kuidas meie muusika vastu võetakse – kas inimestele meeldib või mitte – meid see väga ei huvitagi, sest tegime suurepärase albumi."