Video: Tiit Tamme, Märt Niidasoo
Tele
13. juuni 2019, 11:42

ÕL VIDEO | „Naabrist parema“ võitjad: raske oli ennast motiveerida tegema raskeid asju (4)

„Naabrist parema” seitsmenda hooaja võitjad, Kristel ja Hendrik, said auhinnaks 50 000 euro suuruse võidutšeki ja lisaks jääb valmis ehitatud korterisse ka kogu sisustus. „Kindel on ainult surm ja maksud, aga me näeme vaeva,” vastas Hendrik pärast saatevõitu küsimusele, kas otsavad kodu kindlasti ära.

„Sellele küsimusele oskab pank vastata kõige paremini, veel ei tea. Aga loodame parimat,” sõnab Kristel. „Üks jube hea kahene tuleb kohe müüki,” sõnab Kristel. Kõige pealt tuleb neil maha müüa praegune kodu ja siis saab edasi mõelda. „Sellele mõtleme homme,” sõnab Hendrik.

Hea koostöö, suurepärane maitse, kuldsed käed ja normaalsed naljad – loetlevad nad tegureid, mis neile võidu tõid. „Me oleme nagu iga teine inimene, okei, iga kümnes inimene, sellised erilised,” naljatleb Hendrik.

„Keegi pole arvet veel esitanud,” naeravad võitjad, kes ise helistasid enda poolt kokku üheksa korda. „Võõrad kirjutasid küll, et maksa ära, aga sõbrad ei kirjuta,” muigab Hendrik.

Foto: Tiit Tamme

Kristel on saates mõnel korral maininud, et võib-olla peaks oma dekoraatori ameti hoopis sisekujundaja vastu vahetama. „See on täitsa mõeldav tegelikult. Vaatab, mis teha annab,” kinnitab ta, et pole seda mõtet maha matnud. Uut tööd otsib ka Hendrik, ehitada ta aga veel uuesti ei taha.

Kõige raskem oli nende sõnul just algus, kus ehitamist oli palju. „Saunaehitus, millega ei ole üldse kokku puutunud, see oli täiest pea ees vette minek,” meenutab Kristel, lisades, et kui juba sisustamiseks läks, muutus asi palju lihtsamaks.

„Ennast vahest motiveerida tegema neid asju, raskeid asju, mida üldse ei tahtnud teha,” oli Hendriku sõnul raskeim mõnikord just vaimne pool.

Valminud elamisega on nad rahul. „Mul oli alguses visioon natukene teina, poole pealt mängisin ringi, et rohkem seda ranna teemat sisse tuua ja see mis lõpuks välja tuli... Ma olen amazed (hämmastunud)!” on Kristel tehtu üle uhke.

Kuigi inimeste poolehoiust andsid märku kommentaarid ja kirjad, tegi see Hendriku ettevaatlikuks. „Kui sul on väga suur rahva poolehoid, siis võib juhtuda, et mingi hetk inimesed mõtlevad: „Ah, mis ma ikka hääletan, sest nende poolt nagunii hääletatakse,” ja siis juhtub see, et keegi ei hääleta ja kaotad. Seda ma kartsin kõige rohkem, aga õnneks inimesed ikkagi võtsid näpud välja ja tegid selle ära!”