Mira Sorvino ja Andrew Cuomo 12. juuni pressikonverentsil. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
13. juuni 2019, 09:50

Mira Sorvino langes kohtingul vägistamise ohvriks

USA näitlejanna Mira Sorvino tunnistas esmakordselt, et ta langes kunagi kohtingul vägistamise ohvriks.

Oscari-võitja ("Kõikvõimas Aphrodite") toetab New Yorgi kuberneri Andrew Cuomot, kes nõuab rangemaid seksuaalse ahistamise ning vägistamisest teavitamise seadusi. Sorvino rääkis koos Cuomoga pressikonverentsil üles astudes pisarsilmi, et temalgi on seljataga kohtinguvägistamine. "Ma pole seda varem avalikult välja öelnud, sest säärastest asjadest on võimatu pihtida. Sul on häbi. Sa tunned, et see oli miskipärast sinu enda süü," vahendab New York Post.

"Räägin seda siin ja praegu, püüdes aidata, sest maailm on täis vägistamise üle elanud naisi, kes vajavad õigluse jaluleseadmist, kes vajavad tunnet, et nad saavad selle trauma ja häbiga toimetulekuks aja maha võtta," lisas Sorvino. Juhtunu üksikasjadest näitlejanna siiski ei rääkinud. 

Näitlejanna paljastas 2017. aastal, et tipp-produtsent Harvey Weinstein oli talle hotellitoas ligi tükkinud. See juhtunud 1995. aastal Toronto rahvusvahelise filmifestivali ajal. "Ta hakkas mu õlgu masseerima, mis tekitas minus suurt ebameeldivustunnet, ja siis tikkus ta mulle veel rohkem ligi, ajades mind hotellitoas lausa taga." Sorvino sai filmimoguli lähenemiskatsete tõrjumise eest karistada - Weinstein levitas Hollywoodis kuuldusi, et Miraga on raske koostööd teha. Seetõttu jäi Sorvino ilma näiteks "Sõrmuste isanda" rollist. Seda on tunnistanud ka režissöör Peter Jackson, kelle sõnul avaldas Weinstein talle survet, et ta Sorvinole ning ka Ashley Juddile rolli ei annaks. Judd kinnitab samuti, et teda kanti Hollywoodi musta nimekirja, kui ta oli Weinsteini lähenemiskatseid tõrjunud.