Foto: Arno Saar
Blogid
13. juuni 2019, 00:17

Kuidas Rock Summer lõplikult hääbus

„Kui ikka raha ei ole, siis pole võimalik (esinejaid) osta,“ kommenteeris peakorraldaja Jüri Makarov 1997. aasta 13. juunil. Oli reede. Raha tõepoolest ei olnud. Öösel monteeris Telinek maha kaks lava, sest nende eest polnud makstud. Laupäevaseks peaesinejaks mõeldud Rootsi Cardigans teatas, et nad ikka ei tule. Põhjus: rahva vähene huvi summerdamise vastu.

„Ma ei taha ajada publiku vähesust vihma süüks. Ma arvan, et vastutuul on kestnud kauem, kui tänane vihmasadu,“ nentis Makarov. 

Juba enne seda ütlemist kirjutasid ajalehed, et eelmüügist osteti vaid 2000 pileti ringis, kuigi korraldajad lootsid, et iga päev tuleb lauluväljakule kuni 12 000 inimest, ehk umbes sama palju, kui käis sel aastal nädal varem peetud Pühajärve Beach Partyl, kus hiilgas vana hea Smokie. Makarovi ettevõtmisse olid aga ajalehed sel aastal nutuselt suhtunud. Varem jagati ju reporteritele tasuta pileteid. Seekord öeldi: ostke ise!

Üheksanda ja viimase Rock Summeri publikule meeldis kuigivõrd vaid Apollo 440. Summerifestivalidele üleüldise punkti panijaks jäi pühapäeval esinenud põhjanaabrite Apocalyptica. „Mulle jääb see viimaseks Rock Summeriks. Mina järgmisel aastal festivali ei organiseeri,“ jäi nördinud Makarovil üle raadiointervjuus öelda. Ja oligi summerdamisel lõpp.