Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
12. juuni 2019, 17:25

Laulu- ja tantsupeole võib tulla oma alkoholiga (33)

Kuigi XXVII laulu- ja XX laulu- ja tantsupeol "Minu arm" alkoholi ei müüda, võib igaüks seda omaks tarbeks juubelipeole siiski kaasa võtta. Väravates seepärast turvameeskond inimeste kottidele lauskontrolli tegema ei hakka.

Laulu- ja tantsupeo SA nõukogu liige Hirvo Surva märkis hiljuti, et on igaühe enda otsus ja vastutus, kas võtta laulu- ja tantsupeole kaasa joogipoolist ja seda siis omal vastutusel tarbida või on need mõned tunnid võimalik mööda saata ka alkoholita. Sellest võis mõista, et laulu- ja tantsupeole tohib tulla ka oma alkoholiga, mida XXVII laulu- ja XX tantsupeo turvajuht Einar Lillo ka kinnitas, kirjutab ERR Uudised.

"Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse otsusel alkoholi laulu- ja tantsupeol ei müüda, ent enda tarbeks ohutus pakendis söögi- ja joogipoolist võib igaüks siiski kaasa võtta," ütles Lillo. Siiski näevad sisekorraeeskirjad ette, et territooriumile pole turvakaalutlustel lubatud võtta klaasist või muust materjalist anumaid, mille sisu või purunemine võivad ohustada inimese enda või teiste isikute turvalisust.

Lillo rõhutab, et ka laulu- ja tantsuväljakul kehtib Tallinna linna avaliku korra eeskiri, mis muuhulgas keelab avalikus ruumis alkoholi tarbimise. "Seega  soovitame alkoholi mitte kaasa võtta ning saata need mõned tunnid laulu- ja tantsuväljakul mööda ilma alkoholita. Väravates toimuv turvakontroll lähtub operatiivstaabi poolt kehtestatud reeglitest, eraldi alkoholi ega ka söögi pärast väravates lauskontrolli ei teostata ning keskendutakse üldise turvalisuse tagamisele."