Taavi LibeFoto: facebook.com/taavi.libe
Inimesed
11. juuni 2019, 09:51

Taavi Libe lahkub Vikerraadiost: parem lühike karjäär ühe kuldmedaliga kui 20 aastat keskpärast tiksumist (62)

"Minu aeg Vikerraadios saab selle suvega otsa. Sportlasehing minus on alati arvanud, et parem lühike karjäär ühe kuldmedaliga kui 20 aastat keskpärast tiksumist. Niisiis otsin uusi väljakutseid," teatab ajakirjanik, saatejuht ja "Vikerhommiku" vastutav toimetaja Taavi Libe sotsiaalmeedias.

"Oskan päris paljudel teemadel kõneleda mikrofoni ja kaamerasse ja üht-teist küsida teistegi käest, panna kirja enda ja teiste mõtteid, vastutamine ja otsustamine tuleb ka vist välja ning täitsa tihti tulevad mulle pähe ideed, mille üle vähemalt ise päris uhke olen," jagab Libe kogemusi ning on avatud uutele väljakutsetele. 

 

"Viimase poole aasta jooksul olen mõelnud, et olen vaimselt väsinud. See töö füüsiliselt on ikkagi tohutult väsitav," kommenteerib Libe Õhtulehele. Saatejuht räägib, et uni ei ole tal kunagi kõige parem olnud. "Viimase hooaja vältel tundsin, et kui võibolla olen vaimselt ka natukene väsinud, siis ei ole mõtet enda tervist nii väga tappa ka." Libe tunnistab, et sellel hooajal on olnud ka tervis nõrgem. "See ei tähenda, et olen haiglas olnud, aga tunnen, et olen füüsiliselt väsinud. Kui need asjad ei ole kuidagi tasakaalus, siis tulebki tunne, et võiks midagi muud proovida elus teha," ütleb Libe. "Võibolla ühel päeval olen siin tagasi," ei välista ta.

Tulevikuplaane ei ole Libe veel paika pannud ning on avatud pakkumistele. Kuigi meediavaldkond on see, kus Libe end kodus tunneb, ei välista ta ka uute valdkondade avastamist. "Eks ikka on paratamatult mingi hirm sees, aga mis siis lõpuks ikka saab?"

Vikerraadio peatoimetaja Ingrid Peek oli Libe lahkumisavaldust vastu võttes kurb. "Mul ei ole talle otseselt midagi ette heita. Arutasime, kuidas üleminek võiks toimuda ja kaua ma saadet veel teen. Tema enda otsustada on see, mis saab "Vikerhommikust" edasi," ütleb Libe.

Taavi on arvamusel, et "Vikerhommiku" formaadis ajakirjanduslikku saadet aastaid teha, on keeruline. "On näiteid, nagu Alari Kivisaar, kes teeb saateid 15 aastat, aga Vikerraadio puhul on spetsiifika teistsugune. Saade on ajakirjanduslikke teemasid täis. Kui saade läbi saab, ei saa sa ennast välja lülitada ja mõelda, et nüüd võiks puhata. Pidevalt peab mõtlema sellele, mis järgmises saates on. Tunnistan, et see on raske."

Esmaspäevast neljapäevani vedas Libe Vikerraadios saadet "Vikerhommik" ja oli ka saatesarjade "Vallatud kurvid" ja "Aeg peatub" autor. Varem on ta töötanud ka sporditoimetuses. 

"Taavi Libe näol on tegu professionaaliga, kes valdab ja naudib raadiotööd. Tema pühendumist ja professionaalset taset näitavad lisaks "Vikerhommikule" ka erisarjade kuulajanumbrid, erilise fenomenina tooksin välja ülimenuka 1990ndate muusikaelust pajatava saatesarja "Aeg peatub". Muidugi on Vikerraadio toimetusel väga kahju, et Taavi on otsustanud oma loomingulisel teel edasi liikuda, aga inimesena mõistan seda, kuna hommikuprogrammi vedamine ongi raske töö. Oleme väga tänulikud Taavile Vikerraadiole pühendatud aastate eest ning soovime edu edaspidiseks," sõnas Vikerraadio peatoimetaja Ingrid Peek Menule