Foto: Erki Pärnaku
Inimesed
10. juuni 2019, 17:51

SELGUS MAJAS! Sweet Spot festival jääb ära, korraldaja sõnul esines organiseerimisel palju puudusi (16)

Eelmisel nädalal kirjutas Õhtuleht, et Tallinna suvise muusikafestivali Sweet Spot toimumine on kahtluse all. Nüüdseks on selge, et muusikafestival jääb ära.

Piletilevi on praeguseks lõpetanud festivali piletite müügi. Aktsiaselts Piletilevi juhatuse esimees Jaanus Beilmann kinnitas, et festival jääb ära.

„Meie oleme piletimüüjad ja täidame festivali korraldaja korraldusi,“ sõnas Beilmann Õhtulehele. Kui palju pileteid Piletilevi tagasi ostab, jätab Beilmann avalikustamata. Delfile sõnas Beilmann, et tegelikult pidanudks korraldajad täna kell 17 avalikustama info festivali ärajäämise kohta. Info tuli Sweet Spoti Facebooki lehele umbes 21.15. 

Möödunud nädalal ei õnnestunud Õhtulehel tabada ürituse korraldajat Hardi Loogi. Reedel ütles mees Õhtulehe SMS-ile vastuseks, et helistagu me esmaspäeval. Täna oleme püüdnud teda terve päeva kätte saada, et festivali osas selgust saada, kuid mees ei ole vastanud kõnedele ega sõnumitele. 

Sweet Spot festivali korraldaja annab festivali ärajäämisest teada sotsiaalmeedia vahedusel.

"Sweet Spot on kõrgete standarditega festival ja me ei lepi vähemaga. Kahjuks pidime selleaastast festivali planeerides silmitsi seisma paljude puudustega, mille tõttu pidime tegema otsuse festivali mitte korraldada. Ainuke loogiline otsus oli tühistada festival ja tagastada kõik piletid. Ärge unustada hoolimast ja armastamast. Vabandame veel kord selle teadaande pärast. Piletid saab tagastada kahe nädala jooksul."

 

Andres Kõpper ehk NOËP kirjutab Facebookis, et Sweet Spoti kontsert pidi olema tema selle suve ainus esinemine Eestis, seega otsustas mees, et teeb siiski ka ühe oma kontserdi Sweet Spoti asemel. 

Instagramis avaldab kahetsust Sweet Spoti ärajäämise üle ka Lenna Kuurmaa, kes seal samuti esinema oleks pidanud.

Eelmisel nädalal tekkis küsimus, kas eelmisel aastal ülimenukaks osutunud linnafestival Sweet Spot ikka toimub, kuna üritust enam ei reklaamitud ei sotsiaalmeedias ega linnaruumis.

Õhtulehele teadaolevalt ei liikunud aprilli lõpus info enam ka festivali heaks töötanud ja ette valmistanud inimesteni. Nendega lõpetati leping mais ning nad olid teadmatuses Sweet Spoti toimumise kohta. „Kui mul oleks infot, jagaksin seda,” sõnas üks endine töötaja.

Infosulus oli ka ürituse jaoks ruume pakkuv Kultuurikatel. „Meie oleme olnud infosulus, me ei tea ka täpsemalt. Me ei ole nendega kontakti saanud jupp aega. Meilidele ei ole vastatud. Oleme saatnud neile tavapäraseid kirju nagu ikka, kui on majja sündmus tulemas, saadetakse ürituse korraldajale infokirjad, et palume infot selle ja selle kohta, infokava jne. Aga meilidele ei ole vastatud ja me ei ole nendega kontakti saanud,” rääkis Kultuurikatla sündmusteenuste müügijuht Kristiina Kütt.

Sweet Spoti korraldaja Hardi Loog vedas ka Weekend festivali, mis lõpuks pankrotti läks.