Karl Christoph Rebane looming
Inimesed
10. juuni 2019, 17:29

Õnnitlused! Estonian Fashion Festivali 2019 võitis Karl Christoph Rebane (4)

6.-9. juunil toimus taas Estonian Fashion Festival (Eff). Eff moepäevad olid täis etendusi, mille jooksul nägid moehuvilised suurima valiku kollektsioone Eesti ja lähinaaberriikide kõige värskematelt tegijatelt. Eff konkursi peapreemia võitis Karl-Christoph Rebane kollektsiooniga “Am I a Joke to You“. Eff 2019 peaauhinnaks oli võimalus osaleda rahvusvahelisel noorte disainerite konkursil „International Young Designers Contest“ Kiievis.

Tänavu jõudis lavale kolmel erinäolisel etendusel kokku 46 kollektsiooni. Eesti Rahva Muuseumis tegid moesündmuse põnevaks Kõrgem Kunstikool Pallas Mood-Performance-Tants, Viljandi kultuuriakadeemia OmaMood ja Tartu Loomemajanduskeskus Antoniuse Moeetendus. Neist parima selgitas välja rahvusvaheline žürii, kelle hulka kuulusid Alexandra Dimitrievych (Ukrainian Fashion Week), Amelia Nguyen (Helsinki Fashion Week) ja Hanna Vahlroos (Helsinki Fashion Week), Mari Martin (Tallinn Dolls), Marleen Marnot (Dior), Meisi Volt (Anne&Stiil), Piret Kull (Tartu Kaubamaja) ja Piret Puppart (Eesti Kunstiakadeemia).

Andekatele ja uue moe loojatele jagus ka mitmeid eriauhindu. Koostööpartnerid ja sponsorid jagasid tunnustust ning  tähelepanu: võimaluse kasutada oma uue kollektsiooni arendamisel FashLab`i tarkvara pälvis OmaMood moeetenduse disainer Cärol Ott. Viljandi kultuuriakadeemia valis samuti oma lemmikuks pärimusmoe meistrid, duo  Piret Alberti ja Taive Peedosaare loomingu „Less is more  Juuli“.

Prii kutse Helsinki Fashion Week`le inspiratsiooni koguma said Kairi Getman OmaMood ja Annika Kiidron Mood-Performance-Tants etenduselt. Koostöös Estonian Fashion Festivali meediapartneri, ajakirjaga Anne&Stiil selgus Publiku lemmik, milleks osutus Karin Kreegi kollektsioon „KIPE“.

Estonian Fashion Festival (Eff) sai alguse 2018. aastal. Festivali eesmärgiks on propageerida ja näidata noort Eesti moedisaini ning kokku tuua Ida- ja Põhja-Euroopa moetalentide platvorm. Eff ühendab kolme eriilmelist moeetendust: Kõrgema Kunstikooli Pallas Mood-Performance-Tants, Viljandi kultuuriakadeemia OmaMood ja Tartu Loomemajanduskeskuse Antoniuse Moeetendus. Lisaks on festivali programmis disainerite õppeprogramm, moekino ja tänavaturg. Tegemist on iga-aastase moesündmusega.