Laura sõnum kiusatavatel: „Ma tean, et on lihtne öelda ja raske ellu viia, aga elage iseenda jaoks. See kõlab küll natukene egoistlikult aga nii on. Armastage iseennast!” Foto: Liina Notta
Inimesed
10. juuni 2019, 15:32

Laura Prits kiusamisest: ma otsustasin selle hoopis naljaks pöörata! (4)

„Mulle on tuldud ütlema, et sa näed nii kole välja, ja et ma ei oska laulda. Kõige hullem on, et täiesti võõrad inimesed tulevad ja ütlevad seda sulle otse näkku!” meenutab laulja Laura Prits, kuidas teda välimuse pärast mõnitatud on.

Täna on Laura 26, kuid tema lugu algas 13 aastat tagasi, kui tema pikad, sirged juuksed äkitselt läksid. „See ei käinud täitsa üleöö, aga põhimõtteliselt - mul läksid juuksed lokki. Ja mitte nii nagu eestlasele omane, vaid täitsa suureks palliks,” meenutab ta.

Vähe sellest, et krussi tõmbunud juuksed andsid ta peale hiiglasliku mikrofoni välimuse, ka riietumisstiil polnud tal sugugi tavaline. Tänavatantsu trennis käinud neiu pidi tollal ise esinemiseks kostüüme otsima ja nii tuulas ta kaltsukates. Sealt avastaski Laura enda jaoks riiete maailma. „Mulle juba väiksena meeldis esineda ja riideid vahetada. Aga see oli selline iga, kus hakkasin iseennast avastama stiili, välimuse ja eneseväljenduse koha pealt ja mulle hakkas tohutult meeldima selliste pööraste retroriiete kandmine.”

Laurale tundus, et selline riietumisstiil sobis tema juustega hästi kokku, kuid tähelepanu, mis sellega kaasas käis, polnud alati meeldiv. Laura tunnistab, et koolis oli tema üle väga palju nalja tegemist ja kommenteerimist. „Nüüd, kui ma mõtlen, siis ma tean, kui sa paned jalga neoonroosad püksid, siis see on pilku püüdev, aga too hetk ma ei teinud seda tähelepanu pärast, ja ei tee seda ka nüüd. Aga väga palju oli kriitikat ja norimist,” meenutab ta.

Tänaseks on kõik otsad loogiliselt kokku läinud – Laurale meeldib retrorokk ja see sobib tema stiili ja olemusega suurepäraselt.

Ta teab kui raske võib olla sellise kriitikaga toime tulla, kuid õppis seda hoopis naljaks pöörama. „Kui keegi ütles „õu karvane!” või „vaata, milline sa välja näed!” siis ma ütlesin aitäh! Ja inimesed ehmatasid selle peale,” räägib Laura, et see kestab siiani. „Just täna, kui ma siia jalutasin, siis üks mees karjus kõva häälega üle Hobujaama: „PRODIGY!” Osad inimesed ongi sellised ja ma olen sellega harjunud, aga ma leian, et sellega ei peaks olema harjunud! Istun bussis ja inimene näitab näpuga või räägib kõva häälega: „Issand, milline see tüdruk on, ta näeb nii rõve välja!” Mul juhtub seda päris elus rohkem kui internetis. See on nii naljakas ja sa mõtled, et see ei saa päris olla. Ma kuulen ju sind, ma näen, et sa räägid minust!” on ta hämmingus.

Laura soovitus ongi selline käitumine naljaks pöörata. „Kui sa ise tead, miks sa seda teed, siis sa ei pea seda kellelegi põhjendama! Ma tean, et on lihtne öelda ja raske ellu viia, aga elage iseenda jaoks. See kõlab küll natukene egoistlikult aga nii on. Armastage iseennast!” on Laura sõnum kõigile, keda kiusatakse.