Marti KuusikFoto: Robin Roots
Eesti uudised
10. juuni 2019, 12:14

TEEL KOHTUSSE: Marti Kuusik nõuab riigilt kuue kuu ministripalka (175)

Marti Kuusik on alustanud kohtuteed, et saada ministriametis oldud pooleteise päeva eest kuue kuu palga suurune lahkumishüvitis. Kuusik nõuab halduskohtu kaudu endale 31 458 euro tasumist.

Tallinna halduskohtu pressiesindaja Anneli Vilu kinnitas Õhtulehele, et vastavasisulise avalduse on Kuusik esitanud. Kohus seda veel menetlusse võtnud pole.

Marti Kuusik ise tunnistas haldusvaidluse olemasolu, aga rohkem oma hetke tegemisi kommenteerida ei soovinud. „Ma olen väga palju saanud ajakirjanduse tähelepanu ja rohkem seda ei soovi. Ma lihtsalt tegutsen,“ sõnas ta.

Sama vastuse andis Kuusik ka küsimusele, kas ta on juba käitunud vastavalt lubadusele enda väidetavad laimajad kohtusse anda.

Pärast Kuusiku koduvägivallasüüdistuste tõttu tagasi astumist läks lahti suurem arutelu selle üle, kas talle tuleb maksta kuue kuu suurune lahkumishüvitis või mitte ehk kuidas vabariigi valitsuse seadust tõlgendada. Nimelt seisab seal rida: „Vabariigi valitsuse liikmel, kes on ametist vabastatud valitsuse tagasiastumise või ministrile umbusalduse avaldamise tõttu või peaministri ettepanekul, on õigus saada hüvitist kuue kuu ametipalga ulatuses.“

Küsimus oli selles, kas Kuusik astus tagasi ise nagu on senini väidetud või sunniti teda lahkuma – seda viimast väidab mees ise.

„Vabariigi valitsuse seadus ei näe ette hüvitise maksmist ministri tagasiastumisel omal soovil,“ lahkas mai algul küsimust valitsuskommunikatsiooni direktor Urmas Seaver.

Kuusikule maksti ministriametis veedetud aja eest töötasu 374,5 eurot ja esindustasu 74,9 eurot.