Prints Philip 18. mail Lady Gabriella Windsori ja Thomas Kingstoni pulmas. Lady Gabriella isa, Kenti prints Michael on kuninganna onupoeg. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
10. juuni 2019, 12:15

PALJU ÕNNE! Prints Philip saab täna 98aastaseks (6)

Elizabeth II abikaasa prints Philip tähistab täna 98. sünnipäeva.

Laupäeval kogunes kuninglik pere Buckinghami palee rõdule vaatama Elizabeth II sünnipäeva auks korraldatud sõjaväeparaadi. Ehkki monarh sai 93aastaseks juba aprillis, toimuvad tema sünnipäevapidustused traditsiooniliselt juunis, mil ilm on ilusam. Prints Philipit siiski kuningliku pere hulgas ei nähtud - ta teatas juba mõnda aega tagasi, et loobub kõrge ea tõttu esinduskohustustest. 

Philip sündis 10. juunil 1921 Kreekas Korfu saarel Kreeka ja Taani printsi Andréase ning Battenburgi printsessi Alice'i viienda ja viimase lapsena ning ühtlasi ainsa pojana. 1947. aastal printsess Elizabethiga abielludes loobus Philip Kreeka ja Taani printsi tiitlist ning astus anglikaani usku. Kuninglikul paaril on neli last. 

Kuningannal ja Edinburghi hertsogil on kaheksa lapselast ning sama palju lapselapselapsi. Suguvõsa värskeim liige on 5. mail ilmale tulnud beebi Archie, prints Harry ja hertsoginna Meghani esmasündinu.