Foto: Tiit Tamme
Film
10. juuni 2019, 12:14

GALERII | Kas Eestit kujutatakse Christopher Nolani filmis hoopis Ukrainana? (38)

Režissöör Christopher Nolani filmi “Tenet” palju põnevust tekitanud võtted on Tallinnas alanud. Esmaspäeval filmis mees taraga piiratud Linnahalli juures, kuid teatud rekvisiidid, mis võtteplatsilt paistavad, tekitavad kahtluse, et Tallinnas filmitud stseenid ei pruugigi filmis Tallinnaga seostatud olla.

Nimelt paistavad võtteplatsilt silma Ukraina lipuvärvides ja kirjades eriüksus-, politsei- ja päästeautod, mis tekitab kahtluse, et Linnahalli ümber toimuv tegevus ei pruugigi jõuda filmi Tallinna kontekstis, ning seal filmitud stseene seostatakse filmis hoopis Ukrainaga. 

Linnahalli ümbrus, täpsemalt Sadama tänava juures olev üle 5000ruutmeetrine maalapp, on Nolani filmivõtete jaoks välja renditud 20. maist kuni 20. juunini. 

Kruiisikai lähistel on aga 28. maist kuni 28. juunini välja renditud 14 väiksemat kinnistut Vööri, Halsi, Logi ja Rumbi tänava aadressidel. Teist ala kasutatakse peamiselt teenindamiseks.

"Suurema maatüki eest maksavad nad vähem kui väiksema eest, sest üht ala kasutavad nad tehniliselt, pigem nagu parklaalana, tehnika ladustamiseks, teist aga võtete jaoks," rääkis Tallinna kesklinna vanem Vladimir Svet ERR-ile.