Estonian Fashion Festivali programm Eesti Rahva Muuseumis
Inimesed
9. juuni 2019, 23:42

PILDIGALERII | Estonian Fashion Festivali teisel päeval jõudis lavale uus pärimusmood

Nädalavahetusel jätkus Estonian Fashion Festivali programm Eesti Rahva Muuseumis, kus lavale astusid Viljandi kultuuriakadeemia moeetenduse OmaMood disainerid Anneli Oru “Astudes ajaloo ainetel”, Anu Sirkas “FUTUKNITS”, Piret Tiismaa “Hingelilled”, Kairi Getman “Getseye”, Mairo Seire “V A B A D I K”, Kristina Libe ja Monika Hint “Valge Vorm”, Vilve Unt “Looduse mustrid”, Cärol Ott “MÖLÜ”, Karolin Kärm “NÄKIMADALAD”, Hannes Rüütel “OIU”, Kertu Kivisik “Gemma”, Piret Albert ja Taive Peedosaar “Vähem on rohkem - Juuli”.

Eesti Kunstiakadeemia professor ning disaini ja rakenduskunsti osakonna juhataja Piret Pupparti sõnul on oluline, et Eesti rahvuslikule moele on tekkinud oma OmaMood moeetenduse näol oma lava: “On inimesi, kes tahavad kanda rohkem sisu kui tulevärki, kanda oma meistrite loomingut ja seda nimelt pärandmoe loojatelt. Estonian Fashion Festivali OmaMoe disainerid ning etendus annab väga hea ülevaate, mida head selles maailmas just selles kontekstis toimub," jagas Puppart värskeid muljeid.

OmaMood žürii esinaine, TÜ VKA rahvusliku käsitöö osakonna juhataja Ave Matsin kinnitas Pupparti sõnu, pidades OmaMood etenduse tugevaks jooneks Eesti  rahvusliku käsitöö ja pärandtehnoloogiate au sees hoidmist.

Matsini sõnul on pärandmood muutunud väga vaheldusrikkaks ning OmaMood disainerite kollektsioonid pakkusid pärandi tõlgendamise osas üllatusi. Disainerid ei lähtu enam mitte ainult traditsioonilistest rahvarõivaste mustritest. Aina rohkem miksitakse traditsiooniliste elementidega isiklikke juuri ja kogemusi. Pärandiks on muutunud lapsepõlves kogetud suvi vanaema juures, mustritega seinavaip ning huvitavad leiud pööningult,” kirjeldas Ave Matsin lühidalt uusi pärandmoe suunasid.

Vaata mahukat pildigaleriid toimunust!