Marcia CrossFoto: AP/Scanpix
Inimesed
8. juuni 2019, 12:00

„Meeleheitel koduperenaiste“ täht sai raske haiguse oma mehelt? (5)

„Meeleheitel koduperenaiste“ näitlejanna Marcia Cross usub, et tema hiljutine pärakuvähk on seotud ta abikaasa kurguvähiga, mis diagnoositi 2009. aastal.

Cross (57) tunnistas aprillis ajakirjale People, et on avalikkuse eest eemale hoidnud vähidiagnoosi tõttu. Näitlejannal avastati 2017. aasta sügisel pärakuvähk. Diagnoos olnud iseäranis šokeeriv, kuna Marcial polnud enda sõnul mingeid sümptomeid.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by reallymarcia (@reallymarcia) on

Iltalehti teatel usub näitlejanna, et sai raske haiguse oma mehelt. Teletähe arstid kahtlustavad, et nii Crossi pärakuvähk kui ka tema abikaasa Tom Mahoney kümne aasta tagune kurguvähk on põhjustanud sama tüüpi HPV-viirusest, mis võib edasi kanduda sugulise vahekorraga või nahkkontaktis. Praegu on mõlema haigus põhjaliku ravi järel remissioonis ehk kõik märgid vähist on kadunud. Abielupaar plaanib oma 12aastaseid kaksiktütreid Edenit ja Savannah't lasta lähiajal HPV vastu vaktsineerida. 

Cross on võtnud südameasjaks oma haigusest avalikult rääkida, et see poleks enam häbiväärne saladus. Tema sõnul tuleb sõnaga "pärak" harjuda - see võttis temalgi aega. Oma parimaid sõbrannasid, kes tal haiguse ajal tuju üleval hoidis, nimetab Marcia pärakuingliteks.