Avicii „Tim” Foto: Promomaterjal
Saund
7. juuni 2019, 11:02

Aviciilt ilmus postuumne album „Tim“

Tim Berglingilt ehk Aviciilt ilmus postuumne album „Tim“.

Avicii korraldas murrangulisi sõusid, mis said ajatu elektroonilise muusika kuldstandardiks ja muutsid globaalselt EDMi kõla ning struktuuri. Kui ta teatas, et lõpetab tuuritamise, ütles ta: „Aga ma ei lõpeta iial muusika tegemist. Ma suhtlen oma fännidega jätkuvalt läbi selle.” Täpselt seda ta läbi uue albumi teebki.

Berglingi uus muusika on temale omaselt värske ja leidlik ning kannab tema kui ühe enim armastatud ja austatud artisti pärandit edasi.

Enne oma liiga varajast surma oli Bergling lõpetanud mitmed äsja ilmunud 12 lugu, nende hulgas „Timi” uue fookusloo „Heaven.” Tim ja Chris Martin (Coldplay) kirjutasid ja salvestasid loo „Heaven” aastal 2014, millest lõppversiooni produtseeris Avicii 2016 – seda lugu pole hiljem muudetud, välja arvatud viimane salm, mis lisati pärast Berglingi surma.

Ülejäänud lood olid 90% ulatuses lõpetatud ning viimased viimistlused tegi produktsioonitiimide trio, kes kõik olid Berglingiga tema karjääri vältel töötanud ja suurema osa uutest lugudest koos kirjutanud, järgides hoolikalt märkmeid, mille Tim oli endast maha jätnud.

„Timi” esiksingel „SOS” (Feat. Aloe Blacc) on kogunud juba üle 250 miljoni kuulamise üle maailma, kuigi anti väljas alles eelmisel kuul. Lugu on jõudnud Spotify Global Top 200 edetabeli 3. kohale ning BBC Radio1 A-listi esikohale, lisaks ka Billboardi tantsu- ja elektroonilise muusika edetabeli tippu ning esikohale Saksamaa, Hollandi ja Rootsi raadioeetrites.

Avicii albumi „Tim” tulud lähevad mittetulundusoranisatsioonile Tim Bergling Foundation, mis toetab organisatsioone, kes tegelevad vaimse tervisega, enesetappude ennetamise  ja inimeste vastavateemalise harimisega, looduskaitsega ning muude valdkondadega, mille suhtes Tim kirglik oli.

Kuula uut albumit SIIT.