Johan Renck 1993. aastal Stakka Bo'na.Foto: VIDA PRESS
Inimesed
7. juuni 2019, 10:28

Hittsarja „Tšernobõl“ režissöör on 1990. aastate poptäht! (5)

HBO uue hittseriaali „Tšernobõl“ lavastaja Johan Renck (52) tantsutas 1990. aastatel üle maailma rahvast nakatava hitiga - toona tunti teda Rootsi poptähe Stakka Bo'na.

Viieosaline Tšernobõl on teeninud üksmeelset ülistamist ning mitmed nimetavad seda lausa kõigi aegade parimaks seriaaliks. Eestlased võivad uhkust tunda: HBO lühisarja üks operaatoreid on meie mees Ants Martin Vahur (39). Kuid rootslasedki pakatavad uhkusest: „Tšernobõli“ lavastaja Johan Renck on nende kaasmaalane.

Renck rääkis BAFTA intervjuus, et tema režissöörikarjäär sai 1990. aastate hakul alguse täiesti kogemata - Stakka Bo artistinime all muusikat teinud Johan tegi 1993. aastal bändi esimese muusikavideo „Here We Go".

Johan Renck näeb nüüdsel ajal välja selline. Foto: VIDA PRESS

Rencki sõnul andis plaadifirma neile kaks tuhat dollarit ning ta mõistis, et neil tuleb videoklipp ise valmis saada. Õnneks olid Johanil pildistamisest ja videotega töötamisest varasemad kogemused olemas, vahendab Iltalehti. „Here We Go" võtted süstisid Johanisse lavastamispisiku ning ta jätkas videote tegemist endale, seejärel sõpradele ja siis juba sõprade sõpradele. Lõpuks otsustaski ta muusikukarjääri seljataga jätta ning režissööritööle keskenduda. Ülikoolikraad on kolme lapse isal Renckil aga hoopis majanduses.