Margit Ossipova, Eri Klas ja Karmel KillandiFoto: Teet Malsroos
Inimesed
6. juuni 2019, 13:35

Karmel Killandi meenutab Eri Klasi viimast intervjuud: maestro karjääri suurim avastus oli Helgi Sallo

"Eelkõige oli ta suurepärane muusik ja Eesti kultuuriloo üks parimaid dirigente. Aga ta oli tohutult positiivne ja uudishimulik kõige vastu, mis elus toimus.Tema haare oli lai ja seepärast suhtles ta paljude inimestega," rääkis Karmel Killandi "Vikerhommikus"

Killandi ja Anu Välba on maestro 80. sünniaastapäevaks pannud kokku saate, mis annab läbi põnevate killukeste ülevaate Eri Klasi isikust. "Vikerhommikus" rääkisid Killandi ja Välba saate valmimisest. 

"Kui inimene on tõeliselt päikseline ja mitut pidi andekas, siis kui palju rõõmu ta võib enda ümber külvata. Tema üheks tugevusteks peeti seda, et ta suhtles kõigiga võrdselt," meenutas Killandi. "See on üks näide sellest, kuidas Eri Klas oma toreda suhtumisega inimesed enda poole võitis"

Killandi meenutas, et Eri Klas suhtus noortesse muusikutesse väga hästi - toetas, aitas ja suunas neid, kui vaja. Ka televisioonis juhtus nii. "Alati, kui ta tuli meie juurde intervjuud andma, siis oli tore tema käest seda paluda ja saada, sest ta alati rääkis lugusid," rääkis Killandi.  

Anu Välba meenutas, et need lood kippusid teinekord väga pikaks minema. "Seitsmeminutilist intervjuud oli väga keeruline temaga teha, sest need lood ei lõppenud nii kiiresti ja ühest loost tuli teine ja veel kolmaski."

Viimases intervjuus Karmel Killandile oli Klas rääkinud enda karjääri kõige suuremast avastusest - Helgi Sallo toomisest Estonia teatrisse. "Teadupärast ei ole Sallo õppinud lauljaks ja näitlejaks. Siis tõesti see vestlus kestis ja kestis," meenutas Killandi. 

Eri oli öelnud, et Sallo ei ole mitte ainult niisama imeline laulja vaid ka suurepärane näitleja."

Täispikka intervjuud kuula siin: