"Puuduta mind"; šungiidikuningas Tõnu Aru; ÕLi loovjuht Anu Saagim; ajakirjanik Sirje Presnal
Puuduta mind
20. juuni 2019, 18:07

Vaata saadet „Puuduta mind“ ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18 või TTVs kell 22.15, kordus reede hommikul.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist.

„PUUDUTA MIND“ 83. SAADE | Külas käis värvikas šungiidikuningas Tõnu Aru (16)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordse saate külalisteks on šungiidikuningas Tõnu Aru, kes hirmsasti tahab jätkata Olle Kitsingu kiirgusteemat. Ta räägib, et on hea ja halb ehk elus ja surnud energia ning õpetab kuidas energiat enda kasuks pöörata. Eriti suures vaimustuses on Tõnu aga imekivim šungiidist, millest samuti juttu teeme.

Vaata videot!

"Puuduta mind" saadet, kus külaliseks oli Olle Kitsing näed SIIT!

Nutimaailma ja 5G ohtlikust kiirgusest rääkisme ka selles artiklis, mida saad lugeda SIIT!

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist SIIT!

Reikiõpetaja Tõnu Aru šungiidivaimustus on aastatega üha suurenenud. Tarkade kivi, nagu Karjalas leiduvat šungiiti vahel kutsutakse, ravib Tõnu sõnul kõiki haigusi ja kaitseb inimest ainulaadsel moel.

Tõnu Aru on šungiidi imetegudest nii sisse võetud, et on pühendanud sellele kivile suure osa oma elust. Sestab võibki teda vabalt šungiidikuningaks kutsuda. Iseenda ja oma tuttavate ellu on ta toonud tarkade kivi kõikvõimalikes vormides.

Reikiõpetaja auto armatuurlaudagi ilmestab šungiidist püramiid, mis on teadjamehe sõnul teinud tema sõidustiili tunduvalt ohutumaks ja kaasliiklejatega arvestavamaks. Isegi oma kodu põranda ehitas ta spetsiaalselt ehitustöödeks mõeldud šungiitplaatidest. Selline põrand puhastab ruumi õhu nii üleliigsest tolmust kui negatiivsetest energiatest ning neutraliseerib tervist kahjustavat elektromagnetilist kiirgust, mida tekitab elektriline põrandaküte. Sama edukalt kaitsvat šungiit maapõuest lähtuva radooni vastu.

"Puuduta mind"; šungiidikuningas Tõnu Aru Foto: Tiina Kõrtsini

Oma rinnal, otse ihu vastas, kannab Tõnu kaitsva energiaga šungiittalismani, milleta mees naljalt kodunt välja ei lähe

„Šungiit on imeline kivi. Ta koristab inimese teelt kõik, mis teda segab, mis on kahjulik," kõlab Tõnu veendunud kommentaar. „Selle kivi loomus on väga eriline. Kõik kivid ja metallid aitavad eri moel, aga šungiit on universaalne ja ülivõimas toetaja. "Šungiidi jaoks pole parandamatuid olukordi."

Kõige lihtsam on kanda šungiidist talismani

Tõnu Aru sõnul võib selline asjake muuta teie elu päevapealt tundmatuseni. Ühtlasi pikendavat see eluiga. „Kivi töötab meie rakustruktuuri tasandil neuromediaatoritega ja uuendab rakukudesid. Šungiidis olevad fullereenimolekulid lähevad isegi läbi naha ja toetavad inimese biokeemilist struktuuri. Soovitan kanda talismani tüümuse kohal. Või siis veidi allpool, kui on probleeme maoga," õpetab Tõnu.

Mis sorti kivi on šungiit?

Kivi teeb iseäranis eriliseks ja põnevaks tõsiasi, et seda kivimit leidub maailmas ainult ühes kohas - Karjalas, maailma ühe puhtama järve Oneega põhjaosas. Seal asuva Šunga küla järgi ongi kivi endale ka nime saanud.

Seda, et Oneega järves on väga puhas elukeskkond ja vesi, on Tõnu mitu korda omal nahal kogenud. „Kui ma seal ekskursioone korraldan, siis püüame alati ka kala - see on kirjeldamatult maitsev ja puhas. Ehkki järve voolavad tselluloosivabrikute heitveed, suudab šungiit reostusest jagu saada. Oneega vett võid otse järvest juua, seal pole kahjulikke baktereid."

Šungiidis leiduv fullereen ehk süsinikuaatomitest koosnev erilise kujuga molekul ja veemolekul on Tõnu sõnul justkui teineteise jaoks loodud, sest koos on need kaks kõige imelisemat molekuli planeedil. Šungiit on vee puhastamiseks ideaalne ja inimtsivilisatsioonile on just puhas vesi see, mis aitab ellu jääda. See kivi puhastab ka kõige saastatuma vee.

"Puuduta mind"; šungiidikuningas Tõnu Aru; ÕLi loovjuht Anu Saagim; ajakirjanik Sirje Presnal Foto: Tiina Kõrtsini


Üsna levinud olevat seegi, et šungiiti kasutatakse mobiilikivina

„Mobiilide magnetkiirgus on teatavasti kahjulik šungiit vähendab selle välja mõju ja aktiveerib inimkeha kaitseseisundisse. Eelkõige toimibki ta keha kaudu. See blokeerib küll ka magnetvälja, kuid põhiline kaitse tuleb tõigast, et ta aktiveerib inimese bioloogilise elektromagnetvälja, mis pakub sellises olekus tehnilise välja suhtes tunduvalt efektiivsemat kaitset."

Kuidas teha tervendavat šungiidivett?

Pange klaaspurki 200-300 g šungiiti või 10-30 g kristallšungiiti, valage peale 2-3 liitrit filtri- või allikavett ning jätke anum pealt avatuks. Vesi puhastub, mineraliseerub ja struktueerub kahe ööpäevaga. Kolme ööpäeva pärast on soovitav valada ravivesi suletud nõusse ning tarvitada seda joogiks, ihu ja juuste pesemiseks, toiduvalmistamiseks ja muuks. Säilitusaega tuleks piirata kolme ööpäevaga, aga seda saab märgatavalt pikendada, hoides klaasnõu põhjas mõnda kristallšungiidi tükki.

Kui soovitakse saada tugevamat raviefekti, võib keemiseni kuumutatud vett valada šungiidikillustikule ja jahutada seejärel kiiresti 20 kraadini. Kuumus aktiveerib tunduvalt kivimi toimet. Valades keemiseni kuumutatud šungiidivett ravimtaimedele, saadakse samuti suurem raviefekt.

Šungiidivett võiks päevas tühja kõhuga juua väikeste lonksudena vähemalt klaasi või kaks. Hää soovitus on võtta seda pudeliga igale poole kaasa.

Peenema killustiku (kuni 1 cm tükid) efekt on suurem, kuid kasutusiga lühem. See tuleb välja vahetada 6-8 kuu jooksul. Jämedam killustik (1-5 cm) on pikaajalisem, kuid ainult seetõttu, et seda saab saastest mehaaniliselt vabastada. Vähemalt kord kuus tuleks puhastada šungiiti soodavees (1 tl liitrile) 2-3 tundi ja seejärel hästi loputada. Kergem on puhastada kristallšungiiti.

Šungiidiveega saab teha vanne ja ülevalamisi. Umbes 36-kraadisele vanniveele lisatakse šungiidikillustiku kotike (-500 g vanni kohta). Vanni kestus on 10-15 minutit ja seda ei tehta sagedamini kui üle päeva. Selline protseduur rahustab, tugevdab organismi, normaliseerib und, parandab väikesi haavu ja haavandeid, kaotab operatsiooniarmid ning vähendab kestendust, ekseeme, seenhaigust, allergilisi lööbeid ja veenilaiendeid. Šungiidivesi avaldab üldtugevdavat ja noorendavat mõju: näonahk puhastub, kortsud vähenevad, lööbed leevenevad, nahk muutub elastsemaks ja juuksejuured tugevnevad.

Šungiidiga töödeldud joogivesi ravib neeru-, maksa-, sapipõiehaigusi, kõrvetisi, seedetrakti, luid ja lihaskonda ning vegetatiivset närvisüsteemi, samuti vähendab see allergilisi reaktsioone ja parandab organismi toonust.

Unetuse puhul pane kivi padja alla. Põlvevaluga kinnita kivid ööseks põlvedele, päevaks ristluudele. Kui lähed kohtuma ebameeldiva inimesega, riputa šungiitkivi päikesepõimikule.

Imed ei lase end pikalt oodata. Näiteks kaovad šungiidi toimel sõltuvused. Tüümose kohale riputatud kivi aktiveerib kasvuhormoonide tootmist ja käivitab keha noorenemise. Šungiidi fullereenid tasakaalustavad närvisüsteemi protsesse ning suurendavad töövõimet ja stressikindlust.

Seni pole teadlased suutnud lahendada šungiidi tervendava toime tõelist saladust. On ainult kindlaks tehtud, et selle toimel algavad keha rakkudes regeneratsiooniprotsessid. Bioenergeetikud väidavad, et piisab kui kanda 5-10 päeva järjest kaelas šungiiditükikesega ripatsit ning stressidest ja negatiivsetest emotsioonidest häiritud bioväli taastub.

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18 või TTVs kell 22.15, kordus reede hommikul.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist SIIT!