"Hommikusöök staariga": Kadrioru restoranis Old Boy Mary Jane einestas koos Anu Saagimiga näitleja Heino Seljamaa.Video: Jörgen Norkroos, Märt Niidassoo
Inimesed
5. juuni 2019, 09:59

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Näitleja Heino Seljamaa: minu vaimne ja füüsiline laostumine oli kirjeldamatu (11)

Mai lõpus avati Kadriorus uhiuus restoran mil nimeks Old Boy Mary Jane. Tõepoolest, sellel kohal on funky nimi ja ka paljutõotav interjöör. Käisin värskelt avatud restorani uudistamas koos näitleja Heino Seljamaaga.

Heino Seljamaa (67) lõpetas aastal 1978 lavakunstikateedri, seejärel töötas pikka aega näitlejana Nukuteatris. Aastatel 1985–1986 õppis ta Tartu Riiklikus Ülikoolis psühholoogiat. 1980. aastatel kogus ta palju populaarsust Eesti Televisiooni lastesaatesarjas "Kõige suurem sõber" Äput mängides. 1998. aastast peale on ta ühemeheteatriga „Teater Kohvris“ andnud etendusi koolides, lasteaedades, kultuurimajades nii Eestis kui välismaal. Tegus mees on aastakümnete vältel tutvustanud lastele teatrikunsti saladusi eriti lähedasel ja hoolival moel.

"Hommikusöök staariga": Heino Seljamaa einestas Kadrioru restoranis Old Boy Mary Jane. Foto: Rauno Vahtre

Heino on neljandat korda abielus ja viie lapse isa. Abielust näitleja Liina Tennosaarega on tal poeg Jass Seljamaa. Tema abikaasa on olnud ka näitleja Külli Palmsaar. Augustis 2017 abiellus ta raadioajakirjanik Mary-Liis Laidmetsaga.

Hommikusöögil rääkisime Heinoga tema tööst ja isiklikust elust, sealhulgas alkoholisõltuvusest ja võitlusest verevähiga

“Minu vaimne ja füüsiline laostumine oli kirjeldamatu,” räägib näitleja ilma valehäbita enda suhtest alkoholi. "Õnneks sattusin seltskonda, kes tuli õigel ajal toeks ja abiks."

"Mul avastati peale alkoholiga lõpparve tegemist üsna raske verevähi vorm, võtan iga päev ravimeid, see hoiab haigust minu sees märkamatuna. See on krooniline staadium, aga ei sega mind elamast," räägib Heino. 

Äritegevusega alustas nukunäitleja üheksa aastat tagasi, olles sellal 57aastane. Tema äris alustamine jääb aastasse 2009 ehk aega, kui majandus oli totaalses madalseisus.

Vaata videointervjuud Heinoga ja loe pikka intervjuud juba homsest Õhtulehest.

Heino Seljamaa teeb koos Äpuga kaasa ka sel nädalavahetusel Tallinna Lennusadamas toimuval huumorifestivalil Luige Nokk. 

"Hommikusöök staariga" Kadrioru restoranis Old Boy Mary Jane: Anu Saagimile pakub seltsi restorani omanik Andrei Lesment. Foto: Rauno Vahtre

Hommikusöögi valmistas meile vastavatud restoranis Old Boy Mary Jane staarkokk Andrei Lesment, kes on tuntud ka populaarsete restoranide Kaja Pizza Köök ja OneSixty asutaja ja omanikuna.

Andreil on selja taga kahekümne aasta pikkune karjäär Londoni restoranimaailmas. Mees on teeninud oma maise vara, töötades Michelini tärnidega pärjatud restoranides ja koos staarkokkadega nagu Gordon Ramsay ja David Moore. 

Old Boy Mary Jane asub Kadriorus, täpselt trammide 1 ja 3 lõpp-peatuses. Lisaks üllatusi täis köögile on omanäoline ka restorani interjöör – just nagu Kaja ja OneSixty restoranideski. Retromööbel, atmosfääri sulanduvad valgustid, maalähedased seina- ja põrandaplaadid, hoolikalt valitud vaibad ja tekstiilid – kõik on lõbusa kiiksuga.

Erinevalt eelkäijatest, asub restoran Old Boy Mary Jane nüüdisaegses hoones. Uus maja pakub erinevaid võimalusi, mida on hästi ära kasutatud. Suured aknad muudavad ruumid valgeks, nii et isegi päikesepaistelisel suvepäeval ei tundu olevat halb mõte istumine siseruumides.

Söögituba asub teisel korrusel ja ka kolmandale korrusele on tulekul midagi uut ja põnevat. Varsti avatakse restorani ees ka suveterrass. 

Menüüsse kuuluvad väikesed tapad, jagatud portsjonid, kala - ja liharoad ning loomulikult ka võileivad ja klassikalised hommikusöögid. Uksed avanevad keskpäeval ja jäävad avatuks õhtuni.

Vaata videot!