Veet Mano ütleb, et Katrin Lusti väited tema ravisoovituste kohta olid valed. Foto: Jörgen Norkroos
Eesti uudised
3. juuni 2019, 22:05

„KUUUURIJA“ KOHTUSAAGA: Veet Mano nõuab Katrin Lustilt kopsakat valuraha (76)

Telesaate „Kuuuurija“ veduri Katrin Lusti juriidilised eksirännakud pikenesid veel ühe episoodi võrra: Harju maakohus arutab nüüd selgeltnägija Veet Mano kaebust, mille järgi on Lust tema kohta teleekraanil valeväiteid esitanud.

Tüli hakkas kerima rohkem kui kolm aastat tagasi noorena siitilmast lahkunud rasket haigust ortoreksiat põdenud Kadri Luige teemal. Nimelt olevat Katrin Lust oma saates väitnud, et Veet Mano soovitas Luigel ravimitest loobuda ning keskenduda selle asemel hoopis paremale toitumisele. Esmaspäeval Harju maakohtusse istungile tulnud Mano esindajad eitavad süüd. Tervendaja advokaadi sõnul olevat tema klient küll soovitanud toitumist korrigeerida, kuid mitte mingil juhul arstirohte hüljata. „Ära loobu ravimitest, aga paranda toitumist,“ tsiteeris Mano advokaat ravitseja sõnu.

Lusti kaitsjate versioon Mano õpetussõnadest oli mõnevõrra erinev: „Ta lubas tervenemist, kui muuta toitumist ja lasta endast viha välja.“

Probleeme tekitab ka küsimus, kuivõrd on laiemale huviliste ringile endiselt kättesaadav videolõik Lustist ja Manost. Ajakirjaniku kaitsemeeskonna andmeil on video küll internetist kõrvaldatud – hagejate väitel võib aga endiselt leida selle kohta käivaid kommentaare. Segadust lisab ka asjaolu, et tüliõunaks olnud osa jõudis eetrisse TV3 ekraanil, kuid nüüdseks on „Kuuuurija“ kolinud Kanal 2 tiiva alla. Kellelt täpselt vastutust nõuda – kas Lustilt endalt või hoopis produktsioonifirmalt – jääb siinkohal mõnevõrra lahtiseks. Praegu soovib Mano meeskond, et ebaõigete andmete ümberlükkamine toimuks TV3 eetris õhtusel ajal kella kaheksa ja üheksa vahel.

Katrin Lust on vahepealse aja jooksul jõudnud oma saatega teise kanalisse kolida.  Foto: Erki Pärnaku

Ei Manot ega Lusti ennast istungil kohal polnud. Kohtunik Iris Kangur-Gontšarov määras uue õigusemõistmise 20. novembriks. Senikaua on osapooltel võimalus kompromisslahenduseni jõuda. „Absoluutselt mitte!“ kõlas hagejate seisukoht õigusemõistja küsimusele, kas kokkuleppevariant võib olla juba välistatud.

Praegu nõuab Mano Lusti käest mittemateriaalsete kahjude hüvitamiseks 50 000 eurot.