Foto: YouTube
Inimesed
3. juuni 2019, 15:55

Kodutut mõnitanud YouTube’i staar sai 15 kuud vanglakaristust (8)

Kodutule mehele hambapastaga täidetud küpsiseid söötnud YouTube'i staarile määrati karistuseks 15 kuud vabadusekaotust. Ühtlasi peab ta maksma oma ohvrile 20 000 eurot moraalse kahju tekitamise eest.

Lisaks keelas Barcelona kohtunik ReSeti nime all tegutseval Kanghua Renil (21) viis aastat ühtki sotsiaalmeediakontot avada.

Hiinas sündinud, kuid Hispaanias üles kasvanud ReSet oli Hispaania ja Ladina-Ameerika 200 populaarsema juutuuberi seas, kirjutab The Guardian. Tal oli 1,1 miljonit jälgijat. 2017 võttis noormees vastu kihlveo: tal tuli Oreo küpsiste vahelt täidis ära kraapida, selle asemele hambapastat panna ning küpsised kellelegi sisse sööta.

ReSet leidis oma ohvriks Barcelona tänavail elava 52aastase rumeenlase, ulatas talle küpsised, 20eurose rahatähe ning filmis seda kõike. Gheorge L. sõi küpsiseid ning hakkas hiljem oksele. ReSet kommenteeris: "Ehk läksin liiale, aga vaadakem asja positiivse poole pealt: tal said hambad puhtaks." ReSet käis kodutut veel kaks korda tülitamas ja osatamas.

Skandaali põhjustanud video eemaldati YouTube'ist paar päeva hiljem. ReSet otsis mehe üles ning andis tema tütrele 300 eurot, et too teda kohtusse ei kaebaks.

Kohtuni asi siiski läks. Mullu aprillis kirjutas välismeedia, et noorukit ähvardab kahe aasta pikkune vanglakaristus. Nüüd jäi karistuseks 15 kuud vabaduskaotust. Kohtunik Rosa Aragonés nentis, et tegu polnud üksiku juhtumiga, vaid nooruk on varemgi julmalt käitunud ning haavatavaid ohvreid otsinud. Ta on pannud võileiva vahele kassi väljaheidet ning selliseid võileibu koolilastele ja vanuritele sisse söötnud

Juutuuber jäi süüdi kodutu mehe inimväärikuse rüvetamises oma fännide haiglase tähelepanu pälvimiseks ning reklaamitulude kasvatamiseks. Ohver ütles, et teda pole tänaval eales niimoodi alandatud. 

The Guardian märgib, et Hispaanias on varem karistamata isikute puhul kombeks asendada vähem kui kahe aasta pikkune vabaduskaotus tingimisi karistusega.