Heimar LenkFoto: Aldo Luud
Inimesed
1. juuni 2019, 00:02

HEIMAR LENK: „Edgar Savisaar hävitati sihilikult ja järjekindlalt!“ (256)

„Keskerakond oli Edgar Savisaare ajal nagu suur usuühing. Uskusime Edgarisse ja tahtsime teha Eesti paremaks,“ ütleb kauaaegne riigikogu liige Heimar Lenk.

„Keskerakond oli Edgar Savisaare ajal nagu suur usuühing. Uskusime Edgarisse ja tahtsime teha Eesti paremaks,“ ütleb kauaaegne riigikogu liige Heimar Lenk.

Mida Edgar Savisaar europarlamendi valimiste tulemustest arvab?

Vaat ei oska öelda. Umbes kaks nädalat pole suhelnud.

Kuidas Savisaarel muidu läheb?

Õnneks on ta tugevasti kosunud. Tuju on kogu aeg hea – minule arusaamatutel põhjustel, sest see on ikkagi väga suur trauma, kui sa kaotad nii jala kui ka võimu.

Veel viie aasta tagustelt seltskonnapiltidelt on näha, kuidas Hundisilma jaanitulel on rahvast nagu laulupeol. Kuidas see juhtus, et nüüd külastate Savisaart teie, vahel vist Oudekki Loone…

Peeter Ernits ka!

Kuhu Savisaare omaaegne õukond kadus?

Need olid tõesti laulupeod ja juba see oli märk, kui sind kutsuti Hundisilmale jaanitulele. Erakonnas andis see inimesele värvi ja vahel oli tunda pettumustki: näed, teda kutsuti Edgari juurde, aga mind sel aastal mitte!

Savisaar on ju ühest küljest väga hea inimestetundja, teisest küljest mitte, tema andis kutsetega nii mõnelegi märku.

Kuhu see kõik kadus?

See on sihiliku Savisaare tapmise tagajärg. Ta hävitati.

Kes hävitas?

Eesti võimuladvik, kes oli võimul 17 aastat järjest. Savisaar hävitati sihilikult, meelekindlalt ja järjekindlalt. Selle tõttu, et Savisaar ei hakanud uue äri- ja poliitilise eliidiga koostööd tegema, tuli ta hävitada.

Te ikka tõsimeeli siiamaani kuulutate, et Savisaar on püha mees?

Savisaar on püha mees, midagi ei ole teha! Teist sellist meil ei ole! Ja ei maksa mind vaadata pilguga, et see on vandenõuteooria, või et Lenk ajab ikka oma vana joru. Täpselt nii see on, sest praegu me näeme: mitte kedagi ei ole asemele panna ja me lihtsalt hääbume.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99