Blogid

HELENI BLOGI | Miks aborti ei saa ära keelata (23)

LISA KOMMENTAAR

To kirjumirju8. juuni 2019, 13:52
Eestis on pooled tettu purupurjus ja pehmega
Dez8. juuni 2019, 13:47
Venemaal on konkurents kõva,kui keegi arvab et on kauneim siis kuskil venes on veel kaunim.Nagu meeste maailmas kõva mehe sündroom.Alati leidub kõvem mees kuskil olema.
Uku2. juuni 2019, 17:31
Kauneim vaevalt, maitseasi muidugi.
Na-le2. juuni 2019, 11:52
Oskad kohe öelda, mida selles olukorras teeksid? Tead, mis tunne on olla vägistatud, ja tead, mis tunne on kui vägistamise tulemus sinu sees 9 kuud kasvab, nagu igapäevane meeldetuletus juhtunust? Kahtlen.
To see2. juuni 2019, 11:50
to 00:182. juuni 2019, 10:50
Lisaks igivanadele ning üldtuntud preservatiivile on XXI saj. naise käsutuses ju terve vahendite arsenal. Pessaarid, hormmontabletid, emakaspiraalid, SOS pillid ja ei tea mida kõik veel. Loetelu võiks veel pikalt jätkata. Aga eks günekoloog oskab põhjalikumalt selgitada. Kas või igivana kalendri pidaminegi. Et millal on ohutu ning millal mitte. Aga miks mitte nõuda mehelt preservatiivi kasutamist? Ja kui mees on vaid iseenda mõnu taga ajav, hoolimatu egoist, miks siis sellisel juhul teda mitte pikalt saata? Uus ja mõistvam partneer leida. Või on n#nälg tõesti nii suur, et mõistus maha jätab?
13.39 vastuseks2. juuni 2019, 00:18
Abordi tegemist ja hammaste pesemata jätmise tagajärgede eest vastutamist ei saa vôrrelda, sest abordini viib kahe inimese tegevus, hambaaukudeni ühe persooni lohakus. Tüüpiline seksistlik maailmapilt- naine vastutagu, maksku , sest abort tehakse tema kehale. Mees pole nagu üldse asjas oluline? Kui naine ei tee aborti, siis kogu vastutus lapse eest hoolitsemisel lasub naisel. Ühiskond sôimab ja parastab kah veel, ilmselt ka need abordi vastased. Kui ollakse abordi vastu, tuleb ka reaalselt leida aega ja raha, et panustada nende naiste ellu, kes on abordist loobunud ja vastutuse vôtnud
Ega ei peagi ära keelama.1. juuni 2019, 20:39
Ära keelata? Sooviti ainult, et aborditegija maksaks selle eest ise, mitte haigekassa. Igaüks peab ise oma "apsaka" kinni maksma. Nagu näiteks seegi, kes hambaid ei pese, kaariese ja hambaaugud saab. Tema peab siis ise oma hambaravi, plommid ja proteesid kinni maksma. Abordiga võiks samuti olla. Et kui kaitsevahendeid ei kasutanud, eks siis makskugi ise. Erandid peaksid vist olema. Et tasuta, kui sünnitus oleks suur risk ema tervisele. Kui on toimunud vägistamine. Või kui loote uuringud on kindlaks teinud, et laps sünniks raske puudega.
kirjumirju1. juuni 2019, 19:04
sõltub vägistajast. Kui ikka kole sarimörtsuc, kes, nuga kõrile surudes alandab ja valu teeb, siis on see naisele eluaegne trauma ja võimalik laps tuletab seda pidevalt meelde. Või ku purupurjus mees teeb - siis võib tolle ihuvili olla rikutud geenidega
"Moskva pisaraid ei usu"1. juuni 2019, 19:00
On selline film. Seal on Katja näite varal ülihästi näha, kuidas rasedus "juhtub". Kõrvuni armunud tagasihoidlik neiu, veidi vahuveini limpsinu, on kallimale kerge saak. See oli peaaegu vägistamine, neiu punnis vastu mis punnis, aga andus... Pärast noormees teatas, et "see ju teie, naiste asi. Mine arstile, nad ju peavad nõukogude naisi aitama". Ja siis ilmus veel noormehe ema tänitama, et "mu poeg ei armasta teid" jne . Katjal sündis tütar, parim ja kauneim, kes olla saab...
1. juuni 2019, 15:25
Siis sa ei saaks oma plõgi kirjutada!🐄🐮
Mis seal vahet on1. juuni 2019, 14:51
kui kasvab üles armastuseta, siis saab süüdi olema, kindlasti!
Na1. juuni 2019, 14:43
Loomulikult on see väga vastik ja ebameeldiv asi. Aga uus elu ei ole süüdi! Ja vaevalt ta tahaks, et ta poleks sündinud. Ma pigem annaks lapse adopteerimiseks kui tapaks ta.
Na1. juuni 2019, 14:42
Ja kahetsed, et sul laps on? Olen lugenud naiste kohta, kes pole ka vägistamise tagajärjel rasedaks jäämisel aborti teinud ja nad on öelnud, kui suur õnnistus see laps on neile olnud. Ja lohutus. Uus elu pole milleski süüdi.
Mees1. juuni 2019, 14:33
Ja naise jalad lähevad iseenest laiali iga suvalise mehe ees, kes seemet külvab? Äkki peaks omal ka natukene mõistust olema, kelle ees jalgu hargitada?
elu ei ole must - valge kunagi1. juuni 2019, 14:22
jäin eksmehest vägistamise teel rasedaks. tervis oli juba enne seda kehvemast kehv. . . raseduse sümptomeid oli null. alles neerudega haiglasse sattudes selgus. et ma olen rase. mees ei tunnistanud last. ei teinud ka DNA-d . kohtumäärusega sain vaid elatis-rahad. suure suure surmaga :(
kuid siiski1. juuni 2019, 14:19
osadel liikidel ei ole see nii. kurb , et meil - inimestel - on see tõesti nii .
kuule katkine kumm1. juuni 2019, 14:16
1. juuni 2019, 13:35
Naistel ongi õigus oma keha üle otsustada, neil on õigus olla mitte lõdva püksikummiga. Jah neil kes jäävad vägistamise pärast rasedaks peaks olema õigus abordile, aga need kes ´´ kogemata´´ jäävad rasedaks peaksid lapse ilmale tooma tahavad nad seda või mitte.
ongi1. juuni 2019, 13:31
kohe nii? Aga laps on juba olemas, ja ta ei ole kuhugi süüdi!
Jahumine1. juuni 2019, 13:16
Taolist debatti pole olnudki,teema oli selles,et naisi rohkem nõustada ja abi anda.
See1. juuni 2019, 12:47
See blogikene meenutab oma ilmumise järjekindluse osas neid valge särgi ja viigipükstega usukuulutajaid , kes kodude uste taga koputamas käivaid..iggalt poolt öeldakse: ei , ei soovi..aga ristiretk jätkub. Noh , teemasid võib põhikooliealinegi ajakirjandusest lõputult noppida . Paraku pole lapsik teemade refereerimine ajakirjandus. Pühendu oma elule ja lõpeta see grafomaanlus , soovitaks.
M.1. juuni 2019, 12:37
No kui laps on sündinud vägistamise teel,siis see ei ole lapse suhtes lihtsalt aus. Pole laps õnnelik,pole ema õnnelik. Neid õnnetuid lapsi on niigi palju maailmas ja meil Eestiski!