MobyFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
1. juuni 2019, 12:00

Moby jättis Portmani-skandaali pärast raamatuturnee ära (2)

USA muusik Moby jätab ära raamatuturnee, kuna teos põhjustas hiljuti määratu skandaali - näitlejanna Natalie Portman väitis, et Moby valetas nende kunagise armuloo kohta.

Moby kirjeldas värskes elulooraamatus enda ja Portmani üürikest romanssi. Muusiku väitel oli Natalie 20 ja tema ise 33, kui nad tutvusid ja põgusalt käisid. Suhe alanud Portmani flirtimisest, mis tekitanud Mobys hämmingut: kaunis noor filmistaar tunneb tema, viinavea ja ärevushäirega kiilaka vastu huvi ...

Kuid endine lapstäht Portman on haavunud - tema sõnul olid nad vaid sõbrad ning tutvus lõppes, kui ta taipas, mida mees temalt tegelikult tahab. Natalie oli enda sõnul tollal mitte 20, vaid 18, äsja keskkooli lõpetanud. Moby on temast 16 aastat vanem.

„Huvitav, et ta meie põgusat tutvust käimiseks nimetab, sest mina mäletan endast palju vanemat meest, kes mulle vastikult külge ajas, kui ma olin äsja keskkooli lõpetanud,“ kommenteeris Portman ajakirjale Harper's Bazaar.

Moby andis seepeale Instagramis mõista, et Portman valetab, ning jätkas teemat mitmes solvunud postituses. Viimaks aga palus ta näitlejannalt vabandust, tunnistades, et paljuski on tema memuaaride pihta suunatud kriitika õigustatud. Moby ütleb, et pidanuks Natalie'sse omal ajal suurema vastutustunde ja lugupidamisega suhtuma. Kuid näitlejanna väidet, et nende kohtumisi ei saa nimetada kurameerimiseks, Moby endiselt ei kinnita.

Sel nädalal teatas muusik, et taandub mõneks ajaks avalikkuse eest. "Kuid enne minekut tahan veel korra vabandust paluda ning öelda selgelt: see kõik on mu enda süü olnud." Moby memuaariturnee kodulehel seisab, et artist jätab kõik lähiaja avalikud esinemised ära.