Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
1. juuni 2019, 11:00

Zellwegeri uus seriaal põhjustas suuremat sorti solvumise

Renée Zellwegeri uut Netflixi sarja „What/If“ on laialdaselt võrreldud kunagise kassatükiga „Siivutu ettepanek“. Kuid viimase alusteose autor kurdab: tema ei teadnud uuest sarjast midagi!

Jack Engelhardi romaanil põhinevas 1993. aasta kassatükis kehastasid Demi Moore ja Woody Harrelson noort abielupaari, kelle elu pöörab pea peale miljardäri (Robert Redford) ettepanek: ta annab neile miljon dollarit, kui naine temaga öö veedab.

Engelhard rääkis New York Postile, et tal polnud aimugi, et Netflix teeb tema raamatust inspireerituna sarja, kus ropprikas võrgutaja on naissoost - Renée Zellweger. Hiljuti jõudis seriaal vaatajate ette. „Sain vähemalt 20 telefonikõnet: „Palju õnne, Jack! Sul õnnestus see taas!“ Küsisin: „Millega ma hakkama sain?““ oli autor segaduses.

Kirjanik ütles kõmulehele, et tema meelest pidanuks Netflix teda meeles pidama - „maailma lummanud moraalse dilemma loomise eest". Engelhard võttis ühendust ka oma advokaadiga, kuid too kinnitas kärmelt: autoril pole mingit õigust Netflixilt äramärkimist ja tasu nõuda. 

Toonase filmi stuudiol Paramount on New York Posti teatel käsil „Siivutu ettepaneku" uus versioon, mille stsenarist on Erin Cressida Wilson („Tüdruk rongis“). Londoni West Endis seevastu valmistutakse muusikali lavaletoomiseks.