Laulja Sissi Nylia BenitaFoto: Martin Ahven
Inimesed
30. mai 2019, 11:22

Superstaar Sissi proovis seriaalinäitlejana käppa: algul oli hirm, kas ma üldse oskan näidelda?! (9)

Superstaarisaatest lauljana tuule tiibadesse saanud Sissi Nylia Benita sai hiljuti rolli TV3 põnevussarjas „Lõks“, kus jagab ekraani näitlejate Pääru Oja, Ingrid Marguse ja Raivo Rüütliga. Sissi jaoks on see täiesti esimene näitlemiskogemus. „Mul oli hirm, kas ma üldse oskan näidelda. Mul polnud õrna aimugi!“ räägib Sissi esimestest mõtetest võtteplatsile jõudes.

Sissi sõnul tuli pakkumine seriaalis osaleda talle täiesti ootamatult.
Aega mõtlemiseks, kas roll vastu võtta, kulus tal umbes-täpselt kaks minutit. „Ma ütlesin oma vanematele, mõtlesin pool minutit. Läksin siis tagasi oma tuppa, istusin maha pooleks minutiks ja vastasin jah! Ma usun, et igast võimalusest on tark kinni haarata, sest kunagi ei tea, mis sealt välja tulla võib,“ nendib ta.

Leidis rolli karakteris endaga palju paralleele

Sissi jaoks on „Lõksu“ roll täiesti esimene kokkupuude näitlemisega. „Nullilähedane kogemus oli mul enne. See oli minu täiesti esimene roll,“ tõdeb ta.

Seetõttu tunnistab Sissi, et hirm võtteplatsile jõudes oli suur ja hinges oli kahtlus: kas ma üldse oskan näidelda? „Kohale jõudes oli väga suur närv, esiteks, sest ma olin ümbritsetud andekatest inimestest ja teiseks, sest nagu enne mainitud, ma ei ole seda kunagi teinud. Aga suhteliselt kiiresti harjusin ma olukorraga ära. Kuna inimesed ise olid väga meeldivad. Ja see aitas ka, et võtteplatsil oli toitu, sest toit,“ naerab neiu.

Sissi sai seriaalis rolli baaridaamina, kes politseijuurdluses kaasa aitab. Sissi karakter on üsna vabameelse loomuga noor neiu, kes purjus inimestega tegelemisest tulnud frustratsiooni kanepi suitsetamisega maandab. Lisaks proovis Sissi karakter episoodis kangemat keemilist hea tuju tekitajat, mistõttu oli Sissil raske ülesanne väga pilves inimest mängida.

„Seda oli väga väga naljakas alguses mängida, pigem just sellepärast, et sellistel momentidel tekib selline eneseskahtlemise tunne, sest päriselus ei ole ma kunagi sellistes olukordades, kus aelen põrandal ja kümned inimesed vaatavad pealt,“ naerab Sissi. „Aga kui ma vaatasin oma kaasnäitlejat ja kui tõsiselt teda kõik võtsid, siis see muutis olukorra kergeks.“

JOBO? Sissi mängib seriaalis kanepiga sinapeal olevat baaridaami. Foto: kuvatõmmis/ TV3

Sissi sõnul oli tal oma rolli üsna lihtne sisse elada. „Kui lugesin tegelase rolli ja mulle kirjeldati tema iseloomu, siis leidsin endaga palju paralleele, kui eemaldada narkootikumid ja töökoht,“ tõdeb lauljanna.

„Karakter tõesti sarnanes mulle endale. Isegi nii palju, et mulle jäeti iga kord selga mu enda riided, kuigi mu rollile olid riided välja valitud, ja soeng mida tol hetkel kandsin. Ja kes mind tunnevad isiklikult, teavad, et sõpradega suheldes kasutan ma palju irooniat ja sellist humoorikat ülbust, ja seda kõike oli mu karakteri iseloomus,“ räägib ta.

Kaamerahirmu tänu superstaarisaatele ei olnud

Üks asi on esimest korda näidelda näiteks koolinäidendis või harrastusteatris, hoopis teine asi on esimene näitlemiskogemus saada professionaalsel võtteplatsil, režissööri, produtsendi, operaatorite, valgustajate, helioperaatorite ja suurte kaamerate silme all.

Sissi sõnul tal aga kaamerahirmu ei olnudki. „Kaamera ees tundsin end väga mugavalt, ma arvan, et võin superstaarisaadet selle koha pealt tänada. Kuna sealsed inimesed õpetasid kaameraga töötamist. Võtteplatsid olid väga mõnusad,“ ütleb ta.

Lauljanna sai hästi jutu peale ka kaasnäitlejate ja võttegrupiga. „Nii mõnegi inimesega oli väga mõnus juttu ajada võtteplatsidel. Algul oli võrdselt võõrastamist ja ühise keele leidmist, aga inimesed olid vastuvõtvad ja arusaavad ning see tegi terve kogemuse meeldivaks,“ sõnab ta.

Sissi loodab, et „Lõksu“ kõrvalosa roll ei jää tema esimeseks ja viimaseks katsetuseks näidelda. „Kui mul tekib elu jooksul võimalus näitlemist õppida ja veel näidelda, siis ma kindlasti võtan selle vastu, sest mulle siiralt meeldis seda teha!“ õhkab ta.

Unistuste rolli Sissil hetkel veel ei ole, kuid tal on unistus kunagi suures muusikalis kaasa lüüa. „Olgu see kas laval või ekraanil!“