Briti Kuninglik Printsess Anne ja president Kersti Kaljulaid Foto: Tiit Tamme
Inimesed
30. mai 2019, 09:41

GALERII | Elizabeth II tütar printsess Anne saabus Eestisse (9)

30. mail saabus Eestisse visiidile Tema Kuninglik Kõrgus Printsess Anne, Briti Kuninglik Printsess. Hommikul kohtus Briti Kuninglik Printsess president Kersti Kaljulaidiga Kadriorus. 

Kohtumisel räägiti üldisest julgeolekuolukorrast, Ühendkuningriigi panusest Eestis paiknevasse liitlaste lahingugruppi ning koostööst välisoperatsioonidel. Samuti tulid kohtumisel jutuks Eesti üldised arengud viimase 25 aasta jooksul, tehnoloogia ja digiriigi areng ning võimalused Eesti kogemusi arenguabi andmisel kasutada. „Ühendkuningriigiga seob meid tihe sõjaline koostöö juba Vabadussõja ajast. Ühine osalemine rasketel välismissioonidel on loonud ka väga hea aluse koostööks Eestis paiknevas liitlaste lahingugrupis, mis omakorda on andnud hindamatuid õppetunde tervele NATO-le meie piirkonna kaitsmiseks,“ ütles president Kaljulaid. 

Briti Kuninglik Printsess on hetkel Eestis NATO lahingugrupi koosseisus teeniva Suurbritannia Tema Majesteedi Kuninglike Husaaride rügemendi aukolonel ja nii külastab printsess visiidi käigus ka selle rügemendi sõdureid Tapal. 

Kuninglik Printsess on Briti Kuninganna ja Edinburghi hertsogi ainus tütar, kes toetab kuningannat tema riigipea rollis, esindades teda üritustel Ühendkuningriigis ning mujal maailmas teiste kuningliku pere liikmete kõrval. Tema Kuninglik Kõrgus on seotud rohkem kui 300 peamiselt heategevusliku organisatsiooni ja sõjaväelise rügemendiga nii Ühendkuningriigis kui mujal.

Tema Kuningliku Kõrguse Printsess Anne visiiti on sotsiaalmeedias kajastanud ka Briti saatkond Tallinnas.