MEENUTADES JÜRI: „Jüri ei tahaks, kui hirmsasti halaks selle puhul, mis kahjuks juhtus. Kindlasti oleks tema see, kes ütleks veel praeguses olukorraski midagi kibevaimukat,” räägib Jüri Aarmast Marju Länik.Foto: Martin Ahven
Inimesed
30. mai 2019, 00:01

Marju Länik: Jüri Aarma oli inimene, kellele meeldis komplimente teha

„Jüri oli inimene, kes toredat, vaimukate lause kunagi ütlemata ei jätnud või vahvat komplimenti tegemata ei jätnud. Tal oli parajalt tore kõnekeel käisest võtta ning tal tuli alati pärleid. Ta on mulle meelde jäänud inimesena, kes säras igal sammul,” meenutab Jüri Aarmat sünniaastapäeval laulja Marju Länik. 

„Nii vähe või palju, kui mul Jüriga kokkupuuteid oli, olid need alati meeldejäävad. Ta oli inimene, kellele meeldis teha mõni hästi kena kompliment. Mul on meeles, kui mul oli üks ümmarguse numbriga juubel, tõi ta mulle Kuku raadio poolt ühe imeilusa roosi,” räägib Marju.

Länik meenutab, et talle meeldis väga Aarma intervjueerimisstiil. „Viimane Jüri intervjuu, mida lugesin, oli Maalehes Karl Madisega. Üritasin tema lugusid ikka lugeda. Vaatasin ka tema saadet „Praegu ja siin” Tallinna TV-s just tema laheda intervjueerimisoskuse tõttu. Kui on selline intervjueerija, tulevad ka vastajal huvitavad ja toredad vastused. Kaasahaarav oli jälgida, kuidas Jüril intervjueeritavaga sünergia tekkis ning kui osavalt oskas ta palli sööta ja kuidas ta ise söödu vastu võttis. Sõnaoskus, erudeeritus ja teadmistepagas olid Jüri juures vaimustavad.”

Marju jagas Jüriga ka lava. „Viimastest aastatest meenub Jõhvi kontserdimajas toimunud aastavahetuspidu, kus Jüri laulis ja juhtis õhtut. Ta oli väga mitmekülgsete oskustega, ta võis suurepäraselt laulda, musitseerida ja õhtuid juhtida, nii nagu ta juhtis ka tele- ja raadiosaateid. Seda oli alati vaimustav jälgida ja sellest osa saada,” räägib laulja.

„Jüri jääb minu mällu väga särava ja põneva isiksusena. See on ülekohtune, et Jüri Aarmat enam ei ole, et saatus ta sellel ajahetkel sellisele teele viis,” ütleb Länik. „Kuid ta ei tahaks, kui hirmsasti halaks selle puhul, mis kahjuks juhtus. Kindlasti oleks tema see, kes ütleks veel praeguses olukorraski midagi kibevaimukat.”