Jeff ja MacKenzie Bezos.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
29. mai 2019, 12:10

Bezose eksabikaasa kingib poole varandusest ära (6)

MacKenzie Bezos, kellest pärast hiljutist lahkuminekut Amazoni juhist Jeff Bezosest sai maailma rikkamaid naisi, lubab vähemalt poole oma varandusest ära anda.

Maailma rikkaim mees Bezos, kelle varandust hinnati 137 miljardile dollarile,  teatas 25 aastat kestnud abielu purunemisest jaanuari algul. Seda peeti ennetavaks sammuks: USA kõmulehel National Enquirer oli kohe-kohe avaldamas pommlugu Jeffi salasuhtest endise teletähe Lauren Sancheziga.

Ehkki ennustati, et Bezose abikaasa tõuseb lahutusega maailma rikkaimaks naiseks, sai ta lahutusega märksa vähem: 36,6 miljardit dollarit ning edetabeli neljanda koha.

49aastane kahe lapse ema, romaanikirjanik ja kiusamisvastase rühmituse Bystander Revolution asutaja lubas sel teisipäeval, et loobub vähemalt poolest varandusest. „Mul on ebaproportsionaalselt suur hulk raha,“ ütles MacKenzie avalikus kirjas ning lisas, et kavatseb edaspidigi filantroopiasse väga põhjalikult ja vaagivalt suhtuda. „See nõuab aega ja jõupingutusi ja hoolt. Aga ma ei jää ootama. Jätkan, kuni seif on tühi.“