Tõnis NoevereFoto: Erlend Štaub
Inimesed
29. mai 2019, 12:28

Metsatöllu liige teeb koostööd maailmakuulsa trummifirmaga: kui nad lepingut pakkusid, hüppasin rõõmust lakke (9)

„Sama trummileping on muu hulgas ka bändidel Gojira, Mastodon, ZZ Top, Prodigy, Sepultura, Carcass ja Sodom,” räägib Metsatöllu trummar Tõnis Noevere, kes sõlmis lepingu maailmakuulsa trummifirmaga Tama.

Tõnis selgitab, et Tama on üks maailma suurimaid ja tuntumaid trummitootjaid, kes hakkas 1970ndatel Jaapanis trumme tootma. „Olin juba mõnda aega trummisponsori otsinguil. Kuigi mul oli erinevaid kosilasi, uuris mu hea sõber ja asjaajaja, Arvi Redi PVX Muusikust, kes oleks mu absoluutne unistus, kellega ma ise päriselt lepingut tahaksin. Vastasin, et Tama. Leppisime Arviga kokku, et proovime, kuigi ma ei olnud just väga kindel, et nii suurest firmast korraliku lepingu saaks,” ütleb Noevere.

Trummar sai juba paari päeva pärast vastuse, et Tama oleks lepingust huvitatud. „Nad küsisid, kui palju mul kontserte on ning tahtsid, et saadaksin oma eelmise ja praeguse aasta esinemisgraafikud, biograafia jne. Hüppasime mõlemad rõõmust lakke, kui Tama rahvusvahelist artistilepingut pakkus,” sõnab Tõnis.

Tama leping oleks iga trummari unistus. „Lepingus on näiteks punktid, et nad toodavad mulle spetsiaalselt minu tahtmiste järgi trummi ja kui esineme maailmajagudes, kuhu ma ei saa oma trummikomplekti kaasa võtta, organiseerib bränd mulle vajaminevad trummid ja tegeleb rahvusvahelise abiga, et ma kuskil hätta ei jääks. Lisaks pakuvad nad omapoolseid promosid, et mu profiili rahvusvaheliselt laiendada – jagavad minu linke, videoid ja postitusi oma saitidel, promovad mu kodulehti jne.”

„Tama lepinguga tuntumad trummarid on näiteks minu iidolid Mike Portnoy, Lars Ulrich, Simon Philips, Charlie Benante, John Tempesta ehk parimatest parimad,” toob Noevere mõned näited, kel samasugune leping tagataskus.

See ei ole aga ainus leping, mis Tõnisel ette näidata on – mees teeb koostööd ka Kanada trummitaldrikute tootja Sabianiga. „Trummimaailmas on nii, et kui mul on ühe trummifirmaga leping, siis ma ei tohi teisi promoda. Kuid kuna Sabian ei tooda trumme, vaid ainult taldrikuid, võin ka nendega edasi koostööd teha,” selgitab ta.