„Mu jumaluke!“ ahhetab nähtust jahmunud piloot kolleegideleFoto: U.S Department of Defense/The New York Times/kuvatõmmis
Maailm
28. mai 2019, 21:33

VIDEO | „Need asjandused olid seal terve päeva!“ Kas Ameerika piloodid nägid tõesti UFOsid? (27)

The New York Timesi reporteriga kõnelenud mereväelased räägivad, et nägid mõned aastad tagasi seletamatuid lendavaid objekte. Kummalistel masinatel ei tuvastanud piloodid mingeid mootoreid ega heitgaase.

Veidrad esemed lendlesid 2014. aasta suvest 2015. aasta märtsini USA idakalda kohal pea iga päev, räägivad mereväelased. Piloodid informeerisid kummalistest nähtustest ka oma ülemusi, kirjeldades, kuidas objektidest ei paistnud väljuvat heitgaase, õieti ei suutnud nad terava pilguga tuvastada, et objektidel üldse mingi mootorgi oleks. Objektid keerlesid vastutuult ja teinekord kuni 12 tundi järjest.

„Need asjandused olid seal terve päeva!“ räägib leitnant Ryan Graves, kes teatas lendavatest objektidest ka Pentagonile ja USA kongressile. Ta selgitab: „Ühe õhumasina üleval hoidmiseks kulub märkimisväärne hulk energiat. Arvestades nende kiirust on 12 tundi õhus umbes 11 tundi kauem kui tundub võimalik.“ Mõned intsidendid seletamatute objektidega sattusid ka videolindile.

USA kaitseministeeriumis ei väida keegi, et tegemist on maavälist päritolu objektidega ning eksperdid rõhutavad, et enamasti leiab sellistele nähtustele, kui tahes põnevad nad ka ei tunduks, üsnagi maised seletused. Leitnant Graves ja neli pilooti, kes objekte nägid, ei esita samuti ühtki veendumust objektide päritolu kohta.

Usutavasti võivad paljud n-ö tuvastamata objektid olla hoopis droonid. Ka ülaltoodud videos teatab ropendav mereväelane, et näeb tervet droonide armeed. Nii et küllap ei välistata ka maapealseid, USA ja selle vägede suhtes huvi tundvaid jõude. Siiski tunnistab mereväe esindaja, et mõne 2014-2015. aastal kohatud objekti puhul ei tea nad, kuidas need õhku sattusid ja kes nende taga (või sees) on.

2019. aasta algul saatis USA merevägi välja uued salajased juhendid, kuidas seletamatute õhunähtuste või identifitseerimata lendavate objektide (ingl. k. unidentified flying objects ehk lühendatult UFOd) kohta raportit esitada.