TaDaa! FestivalFoto: Promomaterjal
Inimesed
28. mai 2019, 10:56

Eestis tuuritab taas Baltimaade suurim tänavakunstifestival TaDaa!

8.–16. juunini toimub üle Eesti TaDaa! Festival, mis on Baltimaade suurim ja ühtlasi ainus tuuritav tänavakunstifestival. Festival pakub kompotti muusikast, teatrist, tsirkusest, tantsust ja sõnakunstist ning on sobilik kõigile sõltumata vanusest, pikkusest, kaalust või kinganumbrist. Sel aastal astub festivalil üles 120 esinejat 14 riigist.

“Festival annab Baltikumi artistidele võimaluse end näidata ja arendada ning toob publiku ette ka rahvusvahelised professionaalid,” selgitab ürituse vajalikkust peakorraldaja.

Tänavaartistide ülesastumised on üks vanemaid etenduskunstide vorme ning juba viiendat aastat esindab seda Eestis TaDaa! Festival. Tegemist on rändfestivaliga, mis külastab toimumisaja jooksul eri linnasid. Sel suvel liigutakse esmakordselt Eestimaa piiridest välja ning selle nädala lõpus külastatakse ka kahte linna Lätis. Järgmisel nädalal liigub festival Césisest Tallinnasse Lasnamäele Lindakivi Kultuurikeskuse ja Laagna aia piirkonda. Sealt edasi külastatakse Narvat, Põlvat ja Tartut.

Kõik üritused on publikule tasuta, ent vana hea tänavatava kohaselt on teretulnud oma tänupanuse kübarasse poetamine. Kuna meie ühiskond liigub üha enam sularahavaba toimimise poole, pakub TaDaa! Festival võimalust poetada oma raha artistide kaabudesse sularaha kasutamata. Selleks on festivalialal sularahavaba annetamise telk, kus saab teha makseid nii deebet- kui krediitkaardiga.

Festival pakub väga eriilmelisi elamusi, mis panevad publiku südamest naerma, ahhetama ja kaasa elama.

Rohkem infot leiab festivali kodulehelt.

Festivali ajakava 2019:

1.-2. juuni Riia

3.-5. juuni Césis

8.-9. juuni Tallinn (Lasnamäe Lindakivi Kultuurikeskus ja Laagna Aed)

11.-12. juuni Narva (Jõepromenaad)

13.-14. juuni Põlva (Kultuurikeskuse ümbrus)

15.-16. juuni Tartu (Aparaaditehas)