Laura Nestori fotonäitus Treimanni mööblisalongis
Inimesed
27. mai 2019, 22:36

Laura Nestori fotosarja "LaNardi" pidulik esitlus

GALERII | Treimanni mööblisalong on transformeerunud mõnusaks galeriiks

Eelmise nädala kolmapäeval 22. mail muutus Treimanni mööblisalong mõnusaks galeriiks, milles tutvustati Laura Nestori fotosarja "LaNardi".

 Laura Nestor on fotograafina töötanud juba peaaegu 20 aastat, tegelenud peamiselt lavastusfotoga, pildistanud lugematul arvul ajakirjade kaanefotosid ja reklaampilte. Laura on koostanud mitmeid isikunäitusi, on andnud välja kalendreid ja tema piltidega on ilmunud raamatuid.

Fotosari "La Nardi" on inspireeritud õhulisest Itaalia õuemööblibrändist Nardi

25-aastase ajalooga Nardi välimööbli kliente on enam kui 100 riigis üle maailma. Tooted sobivad ideaalselt meie heitlikku ilmastikku ning võivad olla välitingimustes aastaringselt.

Laura inspireerus heast itaalia disainist ja tõi õhulise faktuuri ja vormilahenduse ka oma fotodesse. Puhas ja klaar fotokeel seguneb maitsemaailmas oleva intriigiga. Seeria tegemiseks kulus umbes neli tuubi akrüüli, paar kilo komme, värvilist paberit ja paar ruutmeetrit  puhtaks pühitud asfaltit.

Näituse avamisele saabunud foto- ja sisekujundusehuvilised said nautida sooja päikeselist õhtut. Kõrvapaitavat muusikat mängis Siim Nestor. Treimanni mööblisalong kostitas külalisi jahutava jäätise ja mulliga.

"Huvitav oli jälgida külaliste reaktsioone pildiseina ääres. Värvid ja fotolahendused tõid kõigile naeratuse näole", ütleb Laura. Õhtu lõpuks pandi loosiratas keerlema ja õnnelik võitja, kelleks osutus Jaanika Jalast, läks koju ühe näitusele üles seatud teosega.

Külaliste seas olid fotograafi sõpru ja talendi kauaaegsed austajad, kui ka selle just avastanud iluarmastajad ning suur hulk Eesti moemaastiku mõjutajaid. Teiste hulgas saabusid pilte uudistama moekunstnik Aldo Järvsoo ja ehtekunstnik Tanel Veenre, Universal Music Baltic juhid Leen Kadakas ja Margus Varusk, moeportaali Portail.ee asutaja Aljona Eesmaa, Shishi asutajad Taivo Piller ja Mart Haber, blogijad Helene Vetik ja Britta Talving, illustraator Britt Samoson jne.

Näitus jääb avatuks Treimanni mööblisalongis kogu suveks ja näituse pildid on sealsamas ka müügis. Fotosid on võimalik vormistada vastavalt kliendi soovile, eksponeerimiseks  sise- või välitingimustes.

Vaata pilte!