Tanja Mihhailova-Saar ja Mikk SaarFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
27. mai 2019, 14:12

Tanja ja Mikk panid pojale omapärase hellitusnime! (3)

Star FM-i hommikuprogrammis käis külas Tanja Mihhailova-Saar, kes rääkis, kuidas ta jõuab suurte muusikaprojektide kõrvalt elada tavalist pereelu oma abikaasa Mikk Saarega ning aasta ja kolme kuu vanuse poja Teodoriga.

Tanja viskas nalja oma pika ja lohiseva nime üle ning nentis, et on kogu aeg mõelnud, et see võiks lühem olla. "Kaalusin, et võtan perekonnanimeks lihtsalt Saar, siis on vähemalt lühike, aga näed, läks veel pikemaks!" sõnas ta. 

Oma esimesele lapsele panid Tanja ja Mikk ilusa nime Teodor, kuid tegelikult kutsuvad nad poissi kodus hoopis teise nimega. Teodori hellitusnimi on Fedja!

"See on tegelikult selline sisenali," rääkis Tanja. Lauljanna sõnul pöördutakse Teodori poole ikka tema pärisnimega, aga Mikuga omavahel kutsutakse lahkelt ja armsalt last Fedjaks. 

Kui aga uurida Fedja nime tähenduse kohta, selgub, et Tanja ja Mikk on kogemata pannud oma pojale väga tähendusrikka hellitusnime. Nimelt on Fedja Lõuna-Slaavi nimi, mis tuleneb Kreeka nimest Theodoro, mis tähendab tõlkes „jumala kingitust“.

 
 
 
View this post on Instagram

Ilusat emadepäeva kaunid, tugevad, säravad, kannatlikud, armastatud emmed 🍼👶🏼🍾🤩💛

A post shared by ♊TANJA [email protected] (@tanjamihhailova) on

Tanja tõdes, et kuigi ta on emarolliga juba ära harjunud, on ikkagi väga raske.

"Magada ei ole saanud aasta aega. Teodor on meil sellise väikese unega ja ärkab tihti üles. Kui tulen esinemiselt tagasi kella kolmest öösel ja tema tahab kell kuus ärgata ja veel vahepeal kolm korda, siis on natuke raske, eriti minul, kuna ma olen unekott olnud terve elu," rääkis ta. 

Värskete Euroopa parlamendivalimiste tuules tõdes Tanja ka seda, et tema Mikuga kunagi poliitikast ei räägi. "Meil on kuidagi nii, see ei pea olema õige või vale, lihtsalt nii on. Meil on palju muid asju, millest rääkida, nüüd on väike Fedja ka kodus. Me ei ole kunagi poliitikast rääkinud, täitsa apoliitline perekond oleme," naeris ta.

Lisaks kõigele on Tanjal praegu käsil ka verivärske tüdrukutebändi projekt. Kuna Tanja veetud eelmine tüdrukutebändi projekt La La Ladies pani pillid kotti, näeb ta praegu palju vaeva, et uuele tüdrukutebändile elu sisse puhuda.

"Nendega on ka magamatud ööd, eile olin ka kolmeni öösel üleval, kirjutasime uut materjali Timoga (Timo Vendt - toim). Hästi põnev on, kõik algab ju nullist," tõdes ta.

Tanja sõnul kandideeris uude tüdrukutebändi 187 naist. "See on nii jõhkralt suur arv ja ma olen nii meelitatud, et tüdrukud usaldasid nii tulla ja meiega koostööd teha, see on suur kompliment," sõnas ta.