Kuri koer.Foto: Aldo Luud
Müstika
27. mai 2019, 12:00

PÄEVA KASUTU FAKT | Saksa koerad hävitavad aastas üle 2000 kirjakandjate püksipaari

Igal tööpäeval kell 12.00 toob Õhtuleht lugejateni ühe fakti. Tõenäoliselt pole sel mingit pistmist päevasündmustega ega praktilist väärtust. Kasutu fakti ainus eesmärk on avardada silmaringi ja/või pakkuda meelelahutust.

Et kirjakandjad ja koerad on loodud olema teineteise vaenlased, on kõigile teada klišee. Selle sajandi algul lasi Deutsche Post ehk Saksa postiamet välja aga ametliku statistika, mis seda kõike füüsilisel kujul kinnitas.

2001 avaldatud numbrite järgi annavad postiljonid iga aasta teada vähemalt 3000 kannatatud koerahammastusest. 755 korda pidid kirjakandjad minema nende raviks arsti jutule ja haiguslehel veedeti 12 720 päeva – kõik see läks Deutsche Postile maksma 10 miljonit eurot.

Kui ligimese kannatused koerte hambus pole tegelikult naljaasi, siis viimane arv on veidi lustakas: 3000 rünnakus hävisid kokku 2255 paari postiljonide pükse.

Artiklis räägitakse, et kirjakandjad said koerte eemale peletamiseks oma pipragaasi, mis aga ei olnud väga efektiivne: kui üks Baierimaa postiljon gaasipudeli maha pillas, haaras teda rünnanud koer selle nõnda osavalt hambusse, et hoopis inimene sai endale näotäie kibedat vedelikku.

Allikas: Telegraph.