Foto: Pexels.com
Inimesed
27. mai 2019, 10:15

Ekspert: vallalised ja lastetud naised on kõige õnnelikumad inimesed (113)

Juhtiva õnneuurija kinnitusel on vallalised ja lastetud naised kõige õnnelikum inimrühm. Lisaks elavad nad tõenäoliselt kauem kui abielus ja lastega suguõed.

London School of Economicsi käitumisteaduste professor Paul Dolan rääkis laupäeval Inglismaal Hay kirjandus- ja kunstifestivalil, et edu mõõtmiseks kasutatavad traditsioonilised näitajad õnnetundega ei korreleeru. Tema sõnul on abielurahvas teiste inimrühmadega võrreldes õnnelikum - „kuid ainult siis, kui abikaasa viibib samas toas, kui õnnetunde kohta küsitakse. Kui abikaasat juures ei ole: täiesti õnnetu!“ kinnitas Dolan uurimusi. 

Dolani sõnul peaksid mehed abielluma, sest tavaliselt teeb see mehi õnnelikumaks - nad rahunevad maha, teenivad rohkem raha ja elavad veidi kauem. Kuid naiste puhul see ei kehti. „Naine peab meest taluma ja ta sureb varem, kui ta oleks vallalisena surnud. Kõige tervem ja õnnelikum inimrühm on naised, kes pole abiellunud ega lapsi saanud,“ väidab käitumisuurija, kes on kirjutanud õnneteemalise raamatu „Happy Ever After“.