Lee ja Morgan mullu aprillis. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
27. mai 2019, 09:15

Koomiksilegend Stan Leed väärkohelnud mänedžer vahistati

Laupäeval vahistati Arizona osariigis koomiksilegend Stan Lee endine mänedžer Keya Morgan, keda süüdistatakse eaka Lee väärkohtlemises.

Los Angelese prokuratuur oli mais välja andnud Morgani vahistamiskäsu, kirjutab New York Post. Teda süüdistatakse terves reas kuritegudes, sealhulgas varguses, pettuses, võltsimises ja vanurilt vabaduse võtmises. Stan Lee ise suri mullu novembris 95 aasta vanuses. 

Võimude teatel oli Morgani eesmärk Marvel Comicsi looja rikkusest kasu lõigata  ning tema käitumist mõjutada, ehkki tal polnud volitusi vanahärra nimel tegutsemiseks.

Kui Stan Lee mullu mais fännidele autogramme jagas, oli Morgan politsei teatel tema teenistusest oma taskusse pistnud enam kui 262 000 dollarit. Veel süüdistatakse mänedžeri põdura koomiksilegendi toimetamises tema Hollywood Hillsi kodust Beverly Hillsi korterisse, kus tal oli Lee üle rohkem võimu. 

Stan Lee tütar taotles mullu Morganile lähenemiskeelu seadmist, väites, et mänedžer kasutab vanadusnõdraks jäänud Lee usaldust kurjasti, takistab tal pereliikmete ja sõpradega suhelda ning üritab tema raha- ja äriasju üle võtta.