"Hommikusöök staariga" restoranis Härg - Margus Prangel; Anu Saagim
Inimesed
28. mai 2019, 10:16

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA

VIDEOINTERVJUU | Näitleja Margus Prangel: kindlasti annab iga mehe elule vürtsi juurde keskeakriis ja naised (21)

Kutsusin näitleja Margus Prangeli hommikusöögile Tallinna überpopulaarsesse restorani Härg. Rääkisime peagi 45. sünnipäeva tähistava Margusega tööst, perest ja üldse elust. 

Prangli arvates on eneseotsingud ainus, millega inimene pärast neljakümnendat eluaastat pühendunult tegelema peaks, sest kui selleks ajas vaimsed huvid ei teki, siis toimub udustumine ja hääbumine.

Margus on näiteks selja pööranud kõigile meelemürkidele, sest kui sa tahad pühenduda vaimsele, tuleb loobuda neist kõigist, leiab ta. Eriti alkoholile annab populaarne näitleja ülikarmi hinnangu. "Kui inimesed joovad, annavad nad selgelt mõista, et tahavad endale kriipsu peale tõmmata. Alkoholil on tohutult suur negatiivne jõud."

Prangel lõi möödunud aasta lõpus kaasa ka intiimses ja eneseiroonilises komöödiaetenduses "Mehed", mis rääkis avamelseelt ja tabudeta eesti meeste elust, millest valmis hiljem ka samanimeline film.

Marguse sõnul rääkis nii tükk, kui ka film meid kõiki puudutavatest probleemidest suhtes. “Omajagu annab kindlasti iga mehe elule vürtsi juurde keskea kriis ja naised ning loomulikult mure tuleviku pärast. Samas tuleb osata enda üle naerda ja peab tõdema, et filmis "Mehed" mängingi iseennast ja otsesõnu ja ausalt öeldes, siis selline ongi minu elu.”

"Hommikusöök staariga" restoranis Härg - Margus Prangel; Anu Saagim Foto: Robin Roots

"Filmis räägin ka isiklikel teemadel avameelselt. Seal avaneb minu sisemaailm ja räägin seal palju välja isegi enda saladusi," tunnistab Margus. 

Uurisin meie hommikusöögil, kuidas kavatseb mees toime tulla keskeakriisi ning teele veerevate absurdsete olukordadega päriselus.  

Vaata videost palju Margus mulle end avada julges!

"Hommikusöök staariga" restoranis Härg - Margus Prangel

Margus Prangel veab Nõmme keskuse kunagises legendaarses kinomajas ja hilisemas rokiklubis juba mõnda aega ka MTÜ Von Glehni Teatrit

Prangli sõnul on Von Glehni teatri eesmärk rahuldada Nõmme elaniku kultuurivajadusi, aga miks mitte ka koos pidulikke tähtpäevi tähistada. "See keset Nõmmet asuv Kahro maja saal oli omal ajal ju märgilise tähendusega. Von Glehni teatri saal on akustiliste omaduste poolest väga hea," kinnitab näitleja. 

Nädala sees toimuvad teatris impro- ja foorumteatri treeningud, kursused ja õpitoad. Näitlejameisterlikkuse kursust veab Rednar Annuse improgrupp. Nädalavahetustel pakutakse teatrit, muusikat ja kino. Kuna Von Glehni teater on ka väike- ja projektiteatrite liidu liige, siis võimaldab see anda prooviaegu ka teistele truppidele. Prangel unistab, et nendes ruumides tegutseks veel tantsuring, laulukoor, aga miks mitte ka oma bänd. 

Suht lühikese tegutsemisaja jooksul on publik teatri hästi vastu võtnud. Eelkõige tunnevad paljud heameelt, et lapsepõlvest tuttavas kinosaalis on taas elu sees. "Panime majale nimeks Von Glehni teater, sest see kõlab hästi ja Nõmme kohal hõljub ju endiselt ka selle mehe vaim," on Margus Prangel veendunud. Von Glehni teater asub aadressil Pärnu mnt 326.

Hommikusöögi valmistamine restoranis Härg