Jon Bon Jovi live etteasteks Tallinna Lauluväljakul ehitatakse lava.Foto: Tiit Tamme
Inimesed
26. mai 2019, 17:53

GALERII | 57 rekat ja 60 000 kilogrammi tehnikat ehk Bon Jovi maailmaturnee lavaehitus on täies hoos (21)

"Oleme esimesed, kes laululava uuel asfaltil esimesed triibud teeb - loodame, et see asfalt peab ja püsib," räägib Live Nation Estonia produktsioonijuht Mihkel Sirelpuu 2. juunil Tallinna lauluväljakul aset leidvast Bon Jovi maailmaturnee "This House Is Not For Sale" suurkontserdist. 

Aasta ühe oodatuima kontserdi lavaehitust alustati 22. mai varahommikul. Samal päeval avati ka renoveeritud laulukaar. "Kui laul lõppes, siis hakkasime meie siin möllama," naerab Sirelpuu. 

Kokku tuuakse lavale ligi 60 000 kilogrammi tehnikat, mille peamiseks pilgupüüdjaks kolm massiivset LED ekraani. "Ma ei saa väga palju rääkida, aga seda on väga palju - lisaks olemasolevale ühetasandisele lavale, kerkib siia veel üks korrus peale," valgustab Sirelpuu. "Lava tuli 17 reka peal ja produktsiooni tuli ligikaudu 40 rekatäit."

Kuigi ilm on Eestimaa pinnal tujukas, ei ole vihm lavaehitust takistanud. "Võib-olla eile natuke pidurdas, kui tõsteti lava katust üles - tegime väikese pausi ja ootasime, kuni vihm lõpeb. Aga praegu, kui katus peal on, siis ainuke asi, mida see võibolla raskendab, on see, et natuke märjaks võib saada," ütleb produktsioonijuht naljatades. "Üldjoontes meie, Eesti inimestel, on täiesti ükskõik!"

Sirelpuu täheldas, et välismaalased on need, kes kõige rohkem ilma osas nina kirtsutavad. "Nad tulevad Eestisse ega kujuta ette, mis neid siin ees ootab. Kui esimesel päeval on nad natuke skeptilised, siis õhtu lõppedes oleme kaks päeva ajagraafikus ees."

Bon Jovi kontserdi lava peaks viimse detailini olema valmis 27. maiks. Siis toimub lava tehniline proov. Vahepeal annab rokkbänd kontserdi ka Moskvas. "Teisel juunil on oodata täis lavapauku, kus on siis nende enda lava ja lavakujundus."

"Ilma vastu ei saa midagi teha. Aga kui on hea muusika, siis päike paistab su sees," lausub Sirelpuu positiivselt.