Jacqueline Bisset ja Steve McQueen filmis "Bullitt".Foto: Mary Evans Archive/Scanpix
Müstika
24. mai 2019, 12:00

PÄEVA KASUTU FAKT | Kõrge libiido päästis Hollywoodi suurima staari massimõrvari ohvriks langemisest (2)

Igal tööpäeval kell 12.00 toob Õhtuleht lugejateni ühe fakti. Tõenäoliselt pole sel mingit pistmist päevasündmustega ega praktilist väärtust. Kasutu fakti ainus eesmärk on avardada silmaringi ja/või pakkuda meelelahutust.

Steve McQueen oli möödunud sajandi 60ndatel Hollywoodi kõige tuntum hurmur ja iluspoiss – umbes nagu George Clooney ja Brad Pitt selle sajandi algul. Tema suurim hitt oli 1968. aastal ekraanidele jõudnud „Bullitt“, mille kuulus tagaajamisstseen San Francisco tänavail on viimase poolsajandi jooksul pakkunud inspiratsiooni kõikidele tänapäevastele autofilmidele nagu näiteks „Kiirete ja vihaste“ saaga.

Et McQueen oli ilus ja populaarne, leidus tal silmarõõme jalaga segada. Filmistaar oli küll parajasti abielus Neile Adamsiga, kuid lõi samas usinasti üle aisa – näiteks kohtas ta 1969. aasta 9. augustil ühte „tibukest“ ja otsustas oma õhtu plaanid jätta kus see ja teine ning hoopis näitsikuga aega veeta.

„Selle tüdrukuga kaasa minek päästis ta elu,“ meenutas Adams hiljem. Nimelt pidi McQueen minema õhtustama näitlejanna Sharon Tate’i juurde. Samal õhtul tungis majja massimõrvar Charles Manson oma jüngritega ning tappis Tate’i ja veel neli inimest – viis, kui arvestada, et Tate oli viimast kuud rase.

Libiido kinkis nõnda McQueenile 11 lisa-aastat. Vähki põdenud filmitäht lahkus siit ilmast 50aastasena.

Allikas: Esquire.