Foto:
Õhtulehe raadio
23. mai 2019, 16:50

RAAMATUSAADE „JUTUPAUNIK“ | Raamatumüügi tulevik on pakikapis

Õhtulehe raadiosaates „Jutupaunik“ räägitakse uute ilmunud raamatute ja üldisemalt raamatumaailmas toimuva teemal.

Tänases Jutupaunikus on juttu kirjastajate endi raamatupoest nimega Raamatukodu ja saates on külas kirjastuse Pegasus omanik ja juht Andres Tiisler.

* Raamatukodu sündis vajadusest olla vähem sõltuv suurtest edasimüüjatest, seljad panid kokku Koolibri, Pegasus, Tammerraamat ja Pilgrim.

* Raamatukodu pood eristub teistes kahes põhilises asjas: hinnad on soodsamad ja raamatud on poes väljas esikaane, mitte seljaga. Kaanega saab Raamatukodu poes välja panna kuni 4000 raamatut.

* T1 kaubanduskeskuse käivitamine on läinud aeglasemalt kui loodeti, asjad lähevad paremaks, aga tasapisi.

* Kümne aasta vaates võib veebimüük raamatupoodidele pika puuga ära teha, ka Raamatukodus tõuseb veebimüük ilmselt poemüügist suuremaks. Raamatumüügi tulevik on pakikapp.

* Kõikjal kasvab audioraamatute turg. Meil on see veel ees.

* Raamatupood sobib hästi kokku kohvikuga, juba on ka Eestis esimesed sellised poed kohal.

Soovitused:

Vallo Kalvik soovitab Pegasuse värskelt ja ilusasti kirjastatud ulmeklassikat: Herbert George Wellsi „Nähtamatut“.

Andres Tiisler soovitab kaht „Pegasuse“ raamatut: Angela Marsonsi „Nukkude surmamängu“ – krimilugu, mis räägib uurija Kim Stone’i neljandast juhtumist ja lisaks Elizabeth Macneali „Nukumeistri“ – teravat, kõhedat ja originaalset debüütromaani 1850ndate aastate Londonist.

Tiina Kaalep soovitab just ilmunud lasteraamatut „Salapärane riidekapp“, mille pildid on teinud Maara Vint ja teksti kirjutanud Villu Kask.