FOTOMEENUTUS: Vladimir Putini silm peatus Alina Kabajeval juba 4. novembril 2004 Kremlis toimunud banketil. Foto: AP/Scanpix
Maailm
24. mai 2019, 08:10

KUUM KUULUJUTT EI VAIBU: kas Alina Kabajeva on sünnitanud Vladimir Putinile juba viis last? (28)

Iluvõimlemise olümpiavõitja Alina Kabajeva sünnitas Moskvas 7. mail Venemaa presidendile Vladimir Putinile kaksikud, teatas juba 12. mail vene portaal Dom2Life. 

Portaali andmetel pärines niisugune info uurivalt ajakirjanikult Sergei Kanevilt, kes omakorda kuulis seda oma allikatelt Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) ridades. Uudises lisati, et kaks poissi sündisid keisrilõikega. 

Nii Kremlis kui ka 12. mail 36aastaseks saanud Alina Kabajeva lähikonnas ei ole Dom2Life poolt edastatud uudist kommenteeritud ning kümme päeva pärast selle esmakordset avaldamist korjasid selle üles ka Inglise ajalehed.

Kui kaksikute sünd peaks vastama tõele, siis seostatakse Alina Kabajevat nüüd juba viie Putinile sünnitatud lapsega. 

Kuulujuttudes pandi Vladimir Putin Alina Kabajevaga esimest korda paari juba 2008. aasta aprillisl, kui ajaleht Moskovski Korrespondent teatas sensatsioonilise uudise: Putin, tol ajal oma teisel ametiajal viimast kuud Venemaa president, abiellub 15. juunil Alina Kabajevaga. Pärast pulma­uudise jõudmist välisajakirjandusse lükkas Putin selle ümber.

Taas hakati Putinit Kabajevaga seostama 2009. aasta mais, kui mitu Venemaa meediaväljaannet teatas, et Kabajeva sünnitas hiljuti poja Dmitri, kuid varjab teda avalikkuse eest. Rahvas hakkas seepeale sosistama, kas tõesti on lapse isa Putin. Seepeale anti Kabajeva lähikonnast mõista, et ta ei soovi oma eraelu afišeerida. Hiljem teatas Kabajeva intervjuus ajakirjale Vogue, et tal ei olegi last, vaid tema omaks peetakse hoopis tema sugulase pisipoega.

Seejärel kirjutas ajalehe New York Post korrespondent Richard Johnson viitega isiklikele allikatele, et Kabajeva sünnitas 2012. aasta novembris Putinile teise lapse, seekord tütre, ning ta elab koos kahe lapsega Sotšis Vene presidendi residentsis. 

2015. aasta märtsis kirjutas Šveitsi tabloidajaleht Blick, et Kabajeva sünnitas Lugano lähedal Sant’Anna erakliinikus tütre, kes olevat juba paari kolmas ühine laps. Sünnituse juures olevat olnud ka Putin ja see seletavatki tema kadumist nädalaks avalikkuse eest.