Chistopher Nolan Foto: Erlend Štaub
Film
24. mai 2019, 14:16

Selgusid Eestis vändatava Christopher Nolani järgmise filmi pealkiri, osatäitjad ja muud põnevad detailid (3)

Christopher Nolani järgmiselt mängufilmilt, mille võtted toimuvad muuhulgas ka Eestis, kergitati lõpuks saladuseloori.

Filmistuudio Warner Bros. hakkab Eestis produtseerima režissöör Christopher Nolani uut linateost inglisekeelse nimega „TENET“, mille võtted algavad juunis. Tegemist on esimese nii mastaapse filmiprojektiga kogu Baltikumis.

Rahvusvahelisel spioonilool põhineva filmi eesotsas on näitleja John David Washington, filmis löövad kaasa ka Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, lisaks Michael Caine ja Kenneth Branagh.

Filmivõtted toimuvad suvekuudel erinevates Tallinna piirkondades. Hollywoodi filmis osaleb taustanäitlejana tuhandeid eestimaalasi, kellele on see kindlasti unustamatu kogemus.

Nolan valis Tallinna välja tänu unikaalsetele võttepaikadele ja siinsele arhitektuurile. Filmiga on Tallinnal ja kogu Eestil võimalus üle kogu maailma tutvustada Eesti riiki kui unikaalset sihtkohta.

„Christopher Nolani projekti teoks saamine Tallinnas on tunnustus Eesti loomemajandussektori viimaste aastate tublile tööle ja arengule. Ühelt poolt annab sellises mastaabis filmitootmise Eestisse jõudmine kindlasti hoogu ja kõvasti uusi kogemusi meie kohalikele tegijatele, teisalt annab võimaluse tutvustada Eestit ja rajab loodetavasti teed ka järgmistele suurtele filmiprojektidele siin,“ ütles Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid.

"Meil on suur rõõm Christopher Nolani filmiprojekti Eestis tervitada! Toetame filmitegijaid ja teeme omalt poolt kõik, et filmi tootmine kulgeks sujuvalt. Kuna kaasatakse ka siinseid tegijaid, jääb Eestisse hulgaliselt kogemust", täiendas kultuuriminister Tõnis Lukas.

Eestis toimuvad filmivõtted käesoleva aasta 17. – 19. juunini Tallinna kesklinnas. Massistseenideks otsiti ligi tuhat inimest. Lisaks Eestile filmitakse linateos veel kuues riigis. Christopher Nolani film esilinastub 17.07.2020.

Christopher Nolan on Hollywoodi üks hinnatumaid lavastajaid, kes on teinud suurteosed nagu "Dunkirk", "Tähtedevaheline" ("Interstellar"), "Algus" ("Inception"), ja "Batmani" triloogia.

Chistopher Nolan Cannes'i punasel vaibal Foto: Erlend Štaub