Foto: PA Pictures/Scanpix
Inimesed
21. mai 2019, 22:11

Jamie Oliveri äri lagunes: meisterkoka 1000 alluvat jääb tööta (10)

Tuntud telekokk Jamie Oliveri (pildil) restoranikett hävis, kirjutab BBC. Kahekümne viiest restoranist sulgesid pankrotihaldurid kõik peale kolme.

Suletud restoranide seas on Oliveri kuulsad einelad Fifteen ja Barbecoa, samuti suurem osa Jamie's Italiani ketti kuuluvad toidukohtadest. Seda hoolimata sellest, et meisterkokk üritas äri 4 miljoni naela (4,56 miljoni euro) suuruse rahasüstiga päästa. See ei õnnestunud ning neid haldav firma on praeguseks maksejõuetu. Avatuks jäävad kaks Jamie's Italian restot ning Gatwicki lennujaamas asuv Jamie Oliver's Diner. Ülejäänud äride akendel ilutsevad juba suured sildid, millel kirjas „SULETUD“.

Rahvusvahelised Jamie Oliveri restoranid jäävad töösse, teise firma alla kuuluv restoran Jamie Oliver's Fifteen Cornwallis samuti.

Sulgemised mõjutavad umbes 1000 töötajat. Briti ja Iiri ametiühingu Unite Union esindaja kommenteeris, et praegune majanduslik ebakindlus Suurbritannias ei soosi restoraniäri, eriti selliseid nagu Jamie Oliveri kett, mis viimastel aastatel suure kiirusega laienesid. Kõige enam kannatavad ametiühingu hinnangul just lihttöölised: kokad, ettekandjad, laotöötajad, nõudepesijad jne.

Staarkokk ise kirjutab sotsiaalmeedias, et on juhtunust täiesti muserdatud.

Silt Jamie Oliveri itaaliapärase restorani uksel saadab kliendi nukralt minema Foto: PA Pictures/Scanpix