Foto: Pressimaterjal
Saund
21. mai 2019, 20:00

Triiksärgi ja pintsakuga trummi ja bassi peole? Just seda teeb Beach Grindil esinev Dimension

Sel suvel toimuv Beach Grind toob 18.-20. juulil Pärnu randa elektroonilise muusika suurnimed. Teiste seas astub festivali esimesel õhtul üles Londonist produtsent Dimension, kes esineb Suurbritannias täissaalidele ja jõuab tiheda tuurigraafiku keskel ka Eestisse.

Dimension, kodanikunimega Robert Etheridge on hetkel üks kuumimaid Suurbritannia produtsente, kes on müünud kodumaal välja kõik saalid, kus peaesinejana üles astub. Etheridge’i tee muusikatööstusesse sai alguse 2013. aastal, mil kaasmaalane ja produtsent Wilkinson ta avastas.

Peatselt jõudsid Dimensioni biidid ka Chase & Statuse liikmete kõrvu, kes võtsid talenti märgates produtsendi samal aastal enda plaadifirma MTA Records tiiva alla. See oli algus Dimensioni tähelennule, mis ei paista veel nii pea raugevat.

„Dimension on olnud Grindi sõber alates tema karjääri alguspäevadest. Tore on näha, kuidas ta on artistina kasvanud ning saanud vaid mõne aastaga üheks kõige olulisemaks trummi ja bassi artistiks maailmas,“ rõõmustab Beach Grindi korraldaja Kaarel Sein festivalil üles astuva artisti edu üle.

Dimension ühendab oma loomingus popmuusika ja techno elemendid põnevate vokaalide ja kaasahaaravate sündimeloodiatega, mida saadavad futuristlike sugemetega trummi ja bassi biidid. Kaks aastat tagasi ühes Wilkinsoniga välja antud singel „Rush“ pälvis rohkelt tähelepanu ning maineka Suurbritannia raadio BBC Radio 1 saatejuht Annie Maci tituleeris singli „Maailma kuumimaks looks“. Ühtekokku on Mac andnud selle tiitli lausa kolmele Dimensioni loole. Samuti on Etheridge’i looming jõudnud mitmete edetabelite tippudesse nii Suurbritannias kui kaugemal.

Üleilmselt kinnitas Dimension kanda Sub Focusega kahasse tehtud looga „Desire“. Läinud sügisel välja antud singel põrutas edetabelite tippu ja kostus nii raadiotes kui tantsupõrandatel üle ilma. Populaarse singli tuules on Dimension üles astunud nii Jaapanis, Uus-Meremaal, Ameerika Ühendriikides kui ka mitmetel festivalidel ja show’del kodumaal, Suurbritannias. „Desire“ pälvis eelmise aasta lõpus Euroopa olulisimal trummi ja bassi auhinnagalal Drum&BassArena Awards parima loo tiitli.

Dimension, kelle firmamärgiks on sündmustel alati triiksärgis ja pintsakus esineda, astub Beach Grindi lavale juba vähem kui kahe kuu pärast, 18. juulil. Lisaks Dimensionile astuvad kolme päeva jooksul Pärnus, klubis Sunet toimuval elektroonilise muusika festivalil üles Showtek, Netsky, nublu, Wateva, Lemon Fight, Rämmar DJ-d ning peosarjade Grind ja Bianca residendid.