Foto: Erlend Štaub
Inimesed
21. mai 2019, 20:35

GALERII | ÕL CANNES’IS: vanus on kõigest number! Festival lööb särama nii noored kui ka vanad

Cannes'i festivali kaheksas päev tõi maailma meedia kaamerate ette mitme filmi staarid, aga ka noored ja andekad näitlejad, kellele korraldajad soovivad rohkem avalikku tähelepanu pöörata. Niisiis on vanus pelgalt number – pole tähtis, kui vana oled või millise kogemusega, Cannes'is saad silma paista võrdselt koos teistega.
  • "Frankie"

USA film, mis linastub festivalil põhivõistlusprogrammis ja võistleb kuldse palmioksa auhinna nimel. Režissöör on Ira Sachs, filmis mängivad näitlejad Isabelle Huppert, Jeremie Renier, Pascal Greggory ja Ariyon Bakare, stsenarist Mauricio Zacharias.

Isabelle Huppert ja režissöör Ira Sachs Foto: Erlend Štaub
  • "Haut les filles"

Prantsuse dokumentaalfilm, mida näidatakse Cannes'is vabas õhus rannakinos. Režisöör Francois Armanet, näitlejad ja lauljad Camelia Jordana, Jeanne Added, stsenarist Bruno Bayon.

Sonia Sieff ja Elisabeth Quin Foto: Erlend Štaub
  • "Beautiful Age"

Prantsuse film, mida näidatakse festivalil põhiprogrammi väliselt. Režissöör Nicolas Bedos. Näitlejad Fanny Ardant, Doria Tillier, Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Michael Cohen. Produtsendid Francois Kraus ja Denis Pineau-Valencienne. Punase vaiba galeriid filmi linastuselt saad vaadata SIIT.

Fanny Ardant, Doria Tillier ja Nicolas Bedos Foto: Erlend Štaub
  • "The Bears' Famous Invasion of Sicily"

Itaalia film, mis linastub kõrvalprogrammis Un Certain Regard. Režissöör Lorenzo Mattotti. Näitlejad Leila Bekhti ja Arthur Dupont.

Leila Bekhti Foto: Erlend Štaub
  • "Young Ahmed"

Belgia film linastub põhiprogrammis ja võistleb kuldse palmioksa auhinna eest. Režissöörid on Jean-Pierre ja Luc Dardenne. Filmis mängivad Idir Ben Addi, Olivier Bonnaud, Myriem Akheddiou, Victoria Bluck, Claire Bodson ja Othmane Moumen.

Jean-Pierre Darnenne, Victoria Bluck, Idir Ben Addi ja Luc Darnenne Foto: Erlend Štaub
  • "Nina Wu"

Myanmari film, mis linastub kõrvalprogrammis Un Certain Regard. Režissöör on Midi Z, filmis mängivad Taiwani näitlejad Wu Ke-Xi, Hsia Yu-Chiao ja Sung Yu-Hua.

Hsia Yu-Chiao, Wu Ke-Xi, Sung Yu-Hua ja Midi Z Foto: Erlend Štaub
  • "Fire Will Come"

Prantsuse film, mis linastub kõrvalprogrammis Un Certain Regard. Režissöör on Olivier Laxe ning filmis mängivad Hispaania näitlejad Benedicta Sanchez Vila ja Amador Arias Mon.

Benedicta Sanchez Vila ja Amador Arias Mon Foto: Erlend Štaub
  • Zhang Ziyi ja Adami talendid

40aastane Zhang Ziyi on Hiina filmimaailma üks armastatumaid näitlejannasid ja modelle. Esimeseks ta suureks tööks oli osa Zhang Yimou “Kodutees”. Edasi tulid osad “Tiigris ja draakonis”, “Kangelases” ning Hiina võitluskunsti filmis “Lendavad pistodad”. Ta on mänginud ka filmides “Geisha memuaarid” ja “Tipptund 2”. Viimati mängis ta aga Netflixi filmis “The Cloverfield Paradox”.

Cannes'i festivalil on näitlejanna seetõttu, et osaleb Rendez-vous üritusel. See tähendab, et Ziyi räägib oma elust ja tegemistest ning vastab publiku küsimustele. Üritus on igal aastal väga populaarne, kuna seal saavad osaleda kõik soovijad, kes saali mahuvad, sõltumata staatusest, rollist või akrediteeringust.

Zhang Ziyi Foto: Erlend Štaub

20 noort näitlejat, režissööri ja kineasti saavad Cannes'is võimaluse end laiemale avalikkusele tutvustada. Need näitlejad on valitud sinna seetõttu, et nad on hiljuti esimest korda osalenud mõnes lühifilmis. Sel aastal saavad nad uusi kogemusi omandada Agnes Jaoui, Suzanne Clementi, Melanie Doutey, Guillaume Gouix', Zita Hanrot' ja Gregory Monteli juhendamisel.

Foto: Erlend Štaub