Tiina ParkFoto: MEELIS TOMSON
Inimesed
21. mai 2019, 16:04

Tiina Park: Jüri ütles, et inimese elus on kõik ette määratud (2)

"Jüri oli erakordselt meeldiv inimene. Ega me muidu ei oleks koos teinud 16 reisi," räägib teleajakirjanik, produtsent ja režissöör Tiina Park lahkunud traagiliselt hukkunud kultuuriajakirjanikust Jüri Aarmast.

Koos juhiti telesaadet "Reisile minuga". "Tema erakordne talent inimestega suhelda. Tema erakordne talent osata mõtet edasi anda nii raadios kui ka televiisoris oli minu jaoks alati hämmastav. Ta tuli minu juurde oma mõtetega. Ta tegi kõik, mis vaja. Tegi kõik, mis vaja," ütleb Park.

Park meenutab 1992. aasta taliolümpiamänge. Meil oli vaja Albertville´i olümpiarajal sõita bobikelguga. Küsisin Jüri käest, kas sa ei karda oma elu pärast. Jüri ütles, et siin ei ole midagi karta, sest kõik on ette määratud inimese elus."

Pargile meenub ka üks teine reis Prantsusmaale, kui oli vaja talvel sukelduda jää alla. "Jüri ei kartnud ka seda. Ta sukeldus jää alla ja filmisime seda. Tema jaoks võimatuid olukordi ei olnud elus olemas," räägib Park.

"Mulle meedis ka see, kui me istusime Jüriga lennukisse, siis ta ütles alati: Tiina, te võite minuga julgesti lennukisse istuda, sest lennukis mina ei sure. Aga nüüd tuli see uudis, millele ma ei oska küll mitte midagi öelda. Aitäh sulle, Jüri, et sa olemas olid ja et me saime koos nii palju inimeste silmaringi laiendada. Olen siin Kreekas veel nädal aega, aga ma loodan, et jõuan Jüri matustele."