Aretha Franklin 2010. aastal.Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
21. mai 2019, 13:18

Aretha Franklini kodust leiti kolm testamenti

Mullu augustis kõhunäärmevähki surnud Aretha Franklini kodust leiti sel kuul kolm testamenti, millest tema omastel polnud varem aimugi. 

Soulikuningannast jäi TMZ.comi hinnangul maha kuni 80 miljoni dollari suurune varandus. Lauljanna lahkumise järel kinnitasid tema pereliikmed, et testamenti Aretha ei teinud.

Kuid BBC Newsi teatel tuli hiljuti Franklini kodust lagedale kolm käsitsi kirjutatud dokumenti. Kaks, mis on pärit 2010. aastast, ilmusid välja kapist, mille ukse võtit polnud seni leitud. 2014. aasta märtsist pärinev testament leiti elutoa diivanipatjade alla peidetult. Spiraalmärkmikku üles tähendatud testamendiga paistis Aretha kogu oma vara neljale pojale jätvat, seletas 40 aastat lauljanna advokaadina tegutsenud David Bennett. Kohati olnud tekst raskesti dešifreeritav ning kõnealusel neljal leheküljel oli kustutanud sõnu ning tehtud ääremärkusi. 

Bennett ütles testamente kohtule üle andes, et ta ei tea, kas need on Michigani seaduste järgi kehtivad. Ta lisas, et testamente on näidanud ka Franklini poegadele või nende advokaatidele. Kaks poega on testamentide suhtes protesti avaldanud. Küsimust asutakse kohtus arutama 12. juunil. 

Esikpoeg Clarence'it ilmale tuues oli tulevane soulisuurus vaid 12aastane. Clarence on erivajadustega ega saa iseseisvalt hakkama. Kaks aastat hiljem sündis teine poeg Edward. Franklini nooremad pojad on Ted White ja Kecalf. Lauljannal on ka neli lapselast.