Foto: Andre Csillag/REX/Vida Press
Kultuur
21. mai 2019, 11:03

Queeni kitarrist Brian May: arvasin, et pärast Freddie Mercury surma on kõik läbi

Kuigi Queen tuuritab tänasel päeval väga edukalt koos Adam Lambertiga, arvas kitarrist Brian May pärast Freddie Mercury surma aastal 1991, et bändi jaoks on kõik läbi.

"Arvasime pärast Freddie surma, et kõik on läbi," sõnas May USA dokumentaalfilmis "The Show Must Go On". "Me ei plaaninud enam kunagi kontserte anda. Rääkisime, et kui üks meist läheb, siis lõpetame me kõik. Ja me olime väga pikal pausil. Me ei soovinud Freddieta jätkata."

90ndate teises pooles hakkas bänd vaikselt taas kokku tulema, peamiselt Mercury mälestamiseks – esialgu anti välja albumitäis varem avaldamata materjali ja seejärel tehti ka mõned ülesastumised. May kirjeldas antud perioodi kui leinaprotsessi: "Me ei tahtnud Queenist rääkida, ma ei tahtnud enam Queen olla – olime seda juba teinud." Muusik seletas, et neil kõigil oli võimalus lõpuks proovida muid asju. "Roger oli alati teinud palju sooloprojekte, mille juurde ta siis naasis. Ma polnud palju sooloasju teinud, kuid hakkasin laulma."

"Pärast Freddie surma kulus mul aasta, et hakata tahtma uuesti asju teha," lisas bändi trummar Roger Taylor. Queeni basskitarrist John Deacon taandus 1997. aastal meelelahutusmaailmast ja ta pole koostööd teinud ei Adam Lamberti ega neli Oscarit võitnud filmiga "Bohemian Rhapsody". Queen alustab järgmisel aastal suurt maailmatuuri ja Brian May on vihjanud, et see jääb sellele koosseisu jaoks viimaseks.